Dodaj do ulubionych

gołąbki bezmięsne

14.09.04, 14:09
witam,
byłabym wdzieczna za podanie przepisu na gołąbki bezmięsne.czyli czym można
faszerować kapustę by danie było pyszne,sama mam tylko jeden pomysł: ciemny
ryż, pieczarki, słodka papryka i cebulka,czekam na smakowite propozycje
pozdrawaim
aga
Edytor zaawansowany
  • brunosch 14.09.04, 14:17
    Teraz można kupić podgrzybki i inne leśne. Może do nich zamiast ryżu kasza
    gryczana?
    Albo takie z nadzieniem jak do ruskich pierogów - ser, ziemniaki, cebula? Tylko
    że wtedy najlepsza byłaby kapusta włoska, a sos na bazie beszamelu -
    opcjonalnie z czosnkiem, rozmarynem lub holenderski z tartym żółtym serem
    --
    ser to nie jest filadelfijski szlifierz!
  • monia_77 14.09.04, 14:39
    Ja bardzo lubie farsz z pieczarek (ale teraz moga byc grzybki) + ryz. Pieczarki
    smaze wraz z cebula na zloty kolor, musza odparowac. Na drugiej glebokiej
    patelni wrzucam na oliwe goraca ryz i troche curry oraz papryki slodkiej zeby
    ryz mial ladny kolor, zalewam woda z gotowania lisci kapusty tak ok. 2,5 cm nad
    poziom ryzu. Ryz szybko pije wode, naleze go miachac i postepowac jak przy
    risotto. Nastepnie przygotowuje ok. trzech jajek. Mieszam ryz z pieczarkami i
    jajkami i podsamazam razem na patelni. Dodaje natke pietruszki i faszeruje
    golabki. Zapiekam je potem w piekarniku z sosem pomidorowym.

    agaszymon napisała:

    > witam,
    > byłabym wdzieczna za podanie przepisu na gołąbki bezmięsne.czyli czym można
    > faszerować kapustę by danie było pyszne,sama mam tylko jeden pomysł: ciemny
    > ryż, pieczarki, słodka papryka i cebulka,czekam na smakowite propozycje
    > pozdrawaim
    > aga
  • Gość: Renata IP: 192.39.188.* 14.09.04, 14:45
    Moja wersja nadzienia jest następująca. Kasza gryczana, pieczarki, cebula,
    paczka kotletów sojowych, bułka tarta. Pieczarki i cebulę drobniutko pokroić
    (lub wrzucić do malaksera) i przesmażyć na oliwie. Wszystkie składniki
    wymieszać. Masa musi być gęsta. Zawijam w liście kapusty i gotuję w wywarze z
    warzyw z pomidorami.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka