Dodaj do ulubionych

Ładny kawałek boczku surowego - n/txt

01.10.04, 13:38
Edytor zaawansowany
  • marghot 01.10.04, 13:40
    Pytasz czy chcemy kupić czy może zastanawiasz się co z takiego kawałka zrobić?
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • Gość: RED IP: 193.0.117.* 01.10.04, 13:41
    1. Upiec.
    2. Na żytni chlebek.
    3. Pociciać musztardą.
    4. Spożyć.
    5. Czynność powtórzyć.
  • marghot 01.10.04, 13:47
    zupa ziemniaczana
    zupa wiejska - z wczorajszego atlasu kulinarnego
    quiche
    jajka sadzone na plastrach boczku
    gruszka zawinięta w plaster poczku i upieczona
    jak wyżej ale wariant z cebulą

    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • default 01.10.04, 14:25
    marghot napisała:

    > zupa ziemniaczana
    > zupa wiejska - z wczorajszego atlasu kulinarnego
    > quiche
    > jajka sadzone na plastrach boczku
    > gruszka zawinięta w plaster poczku i upieczona
    > jak wyżej ale wariant z cebulą

    Ale to chyba propozycje dla boczku wędzonego, a tu chodzi o surowy.
    Surowy - bezapelacyjnie upiec, ostudzić i zajadać z chlebkiem. Przy pieczeniu
    wytopi się tłuszczyk, jak zastygnie to mamy jeszcze dodatkowo pyszny smalczyk.


    --
    "Tylko jedna istota posiada broń, która nie wyrosła z jej ciała; dlatego też
    wrodzone, właściwe temu gatunkowi sposoby zachowania się nie przygotowały
    wystarczająco mocnych hamulców przed użyciem owej broni."
  • Gość: kags IP: *.futuro.pl 01.10.04, 13:52
    jezeli surowy - utrzec sol z czosnkiem, natrzec obficie tym boczus, obsypac go
    pozniej majerankiem, wstawic na noc do lodowki, nastepnego dnia upiec az bedzie
    miekki :))). trzeba go w trakcie pieczenia podlewac woda, zeby nie przywarl.
    boski do chlebka... obowiazkowo do tego chrzanik... najlepiej wlasnorecznie
    utarty (receptury nie znam bo zawsze meczy sie z tym moj tata ;)).
  • Gość: yfcia IP: 195.28.179.* 01.10.04, 13:56
    podpisuję się pod przepisem Kags. Lubię też nadziać taki boczuś śliweczkami.
  • Gość: pomme IP: *.proxy.aol.com 01.10.04, 15:36
    jesli spory plat to napewno zrobilabym rolade, boczek troche zbic, przyprawic
    do woli, obsypac suto kminkiem. do srodka wlozyc przypieczona cebulke i sliwki,
    mocno zwiazac i piec ok godz
  • Gość: kags IP: *.futuro.pl 01.10.04, 17:04
    wytopi to zjadasz z chlebkiem??? bo ja chyba przedkladam toto nad sam boczus ;)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka