Dodaj do ulubionych

Czy Państwo stosujecie w kuchni olej kokosowy?

23.01.17, 19:16
Witam,
Z wyglądu jak smalec, bo topnieje przy 25 stopniach Celsjusza. Zapach kokosa.
Lubię na śniadanie jeść chleb posmarowany niewielką ilością oleju kokosowego i na to posmarowany niewielką ilością miodu.
Pozdrawiam,
dickkor


ryszrosz.blogspot.com
Edytor zaawansowany
  • 24.01.17, 11:06
    dickkor napisał:

    > Z wyglądu jak smalec, bo topnieje przy 25 stopniach Celsjusza.

    kokos do wszystkiego używa, jajecznica robi, jabłka piecze,



    "leben und leben lassen"
  • 25.01.17, 16:41
    Używam extra virgin. Smażę na nim, smaruje chleb, dodaję do ciasta, a przede wszystkim do kruszonki, a także niewielką jego ilość dodaję do koktajli warzywno-owocowych.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.