Dodaj do ulubionych

przepis na zwykły chleb z automatu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.17, 15:22
Może ktoś podać?:) na razie wychodzą mi albo za twarde, albo zakalce, albo niedopieczone
Edytor zaawansowany
  • 09.03.17, 15:57
    Piekę chleby w piekarniku ale pamiętam, że kiedyś zrobiłam awaryjnie (bo piekarnik szalał) ten kotlet.tv/chleb-pszenno-zytni/ i wyszedł całkiem przyzwoity, taki zwyczajny chleb pod kanapki.

    --
    Chaotyczna neutralna.
  • 09.03.17, 17:28
    0,5 kg mąki pszennej
    300 ml płynów
    łyżeczka soli
    drożdże - paczka suszonych (ilość zależna od długości programu)
  • 09.03.17, 20:24
    proporcje podane przez Damdalen sa ok

    czesc wody mozna zastapic mlekiem, mozna dodac lyzke oliwy do wody - wydluza to swiezosc chleba, ale nie jest niezbedne w przypadku zwyklych chlebow , z glutenem
    wazna kolejnosc dodawania produktow do miski
    woda, potem maka, sol , drozdze na sam koniec
    warto sprawdzic stopien wypieczenia przy wybranym programie, czasami jest opcja dolozenia kilku-nastu minut

    zawsze wybieralam opcje zrumienioego chleba, z maksymalnym czase pieczenia

    zarowno przy chlebach tradycyjnych , jak i bezglutenowych

    teraz sama pieke gf w piekarniku, a maszyny uzywam tylko w czasie wizyty u tesciow


    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • 10.03.17, 02:26
    Prosze bardzo.
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,121598619,121598619.html

    Smakowal nie tylko mnie ale i innym forumowiczkom, w tym swietnym piekarkom;)
    Zapomnialam o nim ale dzieki Dexter, ktora ciagle korzysta z tego przepisu [i ma swietna pamiec] przypomnialam sobie i z przyjemnoscia zalaczam link.

    Przepis [Cottage Cheese and Chive Bread] pochodzi z instrukcji do mojej maszyny [ Oster -Deluxe 2-Pound Bread & Dough Maker] i wbrew temu, co tu sadza niektorzy, przepisy w niej zawarte daja calkiem dobre efekty.
    Polecam.
  • 10.03.17, 06:50
    Prowansalski
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,54695495,54695495.html?f=777&w=54695495&a=54695495Mleczny
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,76193824,77332510,0,2.html?v=2
  • 10.03.17, 06:52
    Prowansalski
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,54695495,54695495.html?f=777&w=54695495&a=54695495Mleczny
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,76193824,77332510,0,2.html?v=2
  • 10.03.17, 07:56
    Chleb razowy orkiszowo-zytni
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,37889566,37889566.html?f=777&w=37889566&a=37889566

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.