11.03.17, 10:22

zapomnial, zawsze cos robi, wątróbka cieleca uwielbiam, flaczki,
cos innego robicie?


--
"leben und leben lassen"
Edytor zaawansowany
  • 11.03.17, 20:54
    jadam bardzo rzadko - sa zabronone przy moich klopotach zdrowotnych, ale czasami sie kusze

    gulasz z plucek, doskonale tez jako nadzienie do pierogow
    flaczki
    zoladki drobiowe, jako gulasz
    serduszka drobiowe duszone lub grilowane, jak w kuchnii brazylijskiej


    watrobki wole drobiowe


    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • 16.03.17, 12:32
    > gulasz z plucek

    Jedna z nielicznych potraw, której moja raczej wszystkożerna mama nienawidzi. Jak studiowała, pojawiał się w stołówce z jakąś potworną częstotliwością, do tego stopnia, że ponoć kiedyś cały akademik się zbuntował i nie zszedł na obiad.

    --
    Demokracja - system, który pozwala ci wybrać, kto będzie tobą pomiatał.
  • 12.03.17, 14:39
    Flaczki z naleśników albo boczniaków. Nie znoszę smrodu podrobów.

    --
    Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi, mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie oraz zdobywa żywność na polowaniu.
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.17, 09:03
    to zachowaj to dla siebie
  • 13.03.17, 00:38
    Watrobka wszelkiej masci, smazona z cebulka.
    Nadzienie z watroby, mielonego miesa, majeranku do kurczaka.
    Cynaderki w sosie.
    Flaki.
    Pierogi z nadzieniem z pluc.
    Krupnik na zoladkach drobiowych.
    Ozorek w galarecie lub w sosie chrzanowym , musztardowym. Moze byc tez ugotowany, skropiony cytryna.
    Rolada ze skory wieprzowej w sosie pomidorowym.
    Flaki na ostro w pomidorach.
    Galareta z nozek.
    Gotowana glowizna skropiona cytryna.
    Pasztety.
    To jadam czasami.


    --
    kuchnia pod wulkanem
    kuchnia pod wulkanem
  • 13.03.17, 12:05
    Ozór wołowy, czasem jagnięce, cynaderki, wątrobianki maślane, serca wieprzowe, grasice. Przy rozbieraniu kaczki podduszam w winie wszystko, co miała w środku: wątróbkę, serce, płuca i cynaderki. Przy rozbiorze królika podobnie, plus główka. Któregoś dnia muszę w końcu świński łeb nabyć i upiec.
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.03.17, 12:58
    www.youtube.com/watch?v=6rMGEIaIOt8
  • 13.03.17, 18:28
    Danke, guter Mann!
  • Gość: Anthonyb IP: 5.170.96.* 13.03.17, 21:05
    Ja pieke leb i jagniecy i kroliczy razem z ziemniakami, groszkiem itd. Moj maz wyjada wszystko : mozdzek, ozor nawet oczy. Dla mnie to juz male przegiecie ( oczy), ale on lubi ...
  • 14.03.17, 14:13
    arab?

    --
    "Przedkładaj wiele małych przyjemności nad niewiele wielkich"
  • 14.03.17, 14:59
    A może Islandczyk co svið lubi? Albo Norweg, co za smalahove przepada? Szkot, co powsowdie nie pogardzi? Hiszpan ze słabością do cabeza de cordero? Albo Włoch po prostu, testujący testa di agnello?
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 14.03.17, 16:14
    polak-smakosz, są też tacy
  • 14.03.17, 17:28
    Oczywiście, że tak, choć owieczki to nie jest mocna strona polskiej kuchni. Jeśli głowizna, to w domyśle wieprzowa. Odniosłem się do mylnego przekonania przedmówczyni, jakoby głowizna jagnięca/barania to było coś specyficznego dla kultury arabskiej.
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 14.03.17, 20:07
    szczególnie upodobali sobie oczęta ;)
    A po jedzeniu pani domu napluje do kubka, wytrze fartuchem i poda herbatę. I jak tu odmówić?
  • 14.03.17, 21:33
    Słyszałam o tym zwyczaju z oczkiem w Kirgistanie. Mialabym z tym problem. Ja tylko watróbke lubię. Ostatnio wypróbowałam gęsie żołądki ale takie zwykłe, nie jakieś roztuczone. Sa w sklepie w okolicy. Dobre byly.
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 15.03.17, 01:05
    że jesteś obserwowana od środka :D:D:D
  • Gość: miki202 IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.17, 16:15
    Wszystko to przepyszne
  • 20.03.17, 23:55
    Menudo-cos w rodzaju meksykanskich flaczkow:)

    --
    Jak za posiadanie penisa będą przyznawać rentę, to ja będę wtedy honorować wyjaśnienia "czego ty oczekujesz, to przecież facet".by falka32

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.