Dodaj do ulubionych

sałatka lepsza na drugi dzień

IP: *.dynamic.telkab.pl 11.04.17, 20:10
macie swoje typy?

bo, że zupa gulaszowa, bigos lepszy wiadomo ale sałatka? nic mi do głowy nie przychodzi, a myślę oczywiście o czymś pod kątem Świąt, żeby zrobić w sobotę, a zajadać się w niedzielę

tradycyjną warzywną robi tata, więc ten pomysł odpada
Edytor zaawansowany
  • 12.04.17, 03:15
    pieczenie do podania na zimno, pasztety robie w piatek
    sos tatartski, sos jgurtowy z zielenina,

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • Gość: Ola IP: *.dynamic.telkab.pl 12.04.17, 20:51
    bardziej mi jednak chodziło o sałatki ale dzięki za info ;)
  • 12.04.17, 21:20
    na swieta wiosenne robie tylko jarzynowke
    ale zimowa, ze sledziami i fasola zdecydowanie musi sie przegryzc :)

    zielony sos jogurtowy jest ze szczypiorkiem rzodkiewka (lacznie z liscmi, jesli znajde bio), uwielbialam z koperkiem ale corka nie lubi... - to sie przegryza, mozna dodac jajka na twardo i masz salatk, ja wole jako dodatek do jaj


    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.04.17, 02:19
    w "mundurkach"
    www.hr-online.de/website/fernsehen/sendungen/index.jsp?rubrik=79523&key=standard_document_64096176
  • 13.04.17, 05:08
    Wszelkie bez surowizny i delikatnych składników typu sałata. Tradyjne - jajeczne (z dodatkiem wędliny i rzodkiewek lub pieczarek), ziemniaczane (w sosie jog-majonezowym z odrobina czosnku, w zalewie octowej z kminkiem i koperkiem), śledziowe, inne "garmazeryjne" z kurczakiem i ananasem itd. Te mniej tradycyjne (na bazie strączków, kasz, makaronów, pieczonych warzyw) raczej bedą zapychajaca konkurencja na wielkanocnym stole niż atrakcja. Tez bym zrobiła porządny sos tatarski albo przygotowała zacny zestaw piłkowanych warzyw (grzybki, ogórki, cebulki, buraczki czy dynia) - przełamią tłustośc innych dań, zaostrza apetyt.
  • 13.04.17, 14:57
    Tak tak - wszystkie sałatki, czyli to, co ma w sobie niewiele surowego, a najbardziej liści sałaty. Wszystko, co się ma przegryźć z sosem - czy to będzie winegret, czy majonez, coś na bazie jogurtu czy cokolwiek innego.
    Z surówek w lodówce zyskują te, które bazują na kapuście.

    --
    feminists aren’t humorless just because your jokes suck
  • 13.04.17, 12:49
    jarzynki i śledzia uwielbiam dnia następnego

    --
    "leben und leben lassen"
  • 16.04.17, 14:56
    dla mnie wszystkie na bazie pora sa lepsze dzien po:)por w sosie majonezowym z dodatkami ( jajko, groszek, ogorek konserwowy) ciut mieknie i traci na ostrosci.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.