Dodaj do ulubionych

Key Lime Pie- ile może stać?

IP: *.icpnet.pl 20.07.17, 08:48
Robię ciasto z tego przepisu rodzinkawkuchni.blox.pl/2014/01/Ciasto-Hemingwaya.html - to wersja bez pieczenia i bez jajek (sprawdzona, pyszna). Przed podaniem powinno być dobrze schlodzone, najlepiej przez noc. Z powodu pracy mam dwie opcje: zrobić 36 lub 10 godzin przed podaniem. co będzie lepsze? wolałabym zrobić wcześniej, ale czy półtora dnia w lodówce nie zrobi ciastu źle? Proszę o pomoc bardziej doświadczonych.
Edytor zaawansowany
  • Gość: x IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 20.07.17, 08:55
    źle może się zrobić jedzącym ;)
  • 27.07.17, 20:16
    Bez przesady. Otwarta tłusta śmietana bez problemu wytrzyma niecałe dwie doby.

    --
    Jak masz ochotę, to masz ochotę. Z ochotą się nie dyskutuje.
  • 20.07.17, 16:28
    wybralabym krotszy czas przechowywania

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • Gość: izabela IP: *.dynamic-zab-08.vectranet.pl 28.07.17, 19:31
    A to mieszanie mleka skondensowanego ze smietana to normalnie mikserem? Czy smietana ma byc ubita, czy plynna? Jaka mam miec postac masy przed dodaniem soku z limonki? Przepis brzmi pysznie :)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.