Dodaj do ulubionych

karpatka - kiedy zrobić? poradźcie!

IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 09:40
witam, znalazłam w wyszukiwarce już przepis na karpatkę, ale mam pytanko.
goście przychodzą jutro po południu. kiedy ją zrobić? czy dziś wieczorem i
wstawić do lodówki żeby ciasto troszkę rozmiękło od kremu czy też lepiej
jutro żeby było świeże i chrupkie? jak radzicie?
Edytor zaawansowany
  • lis_ka 08.10.04, 09:44
    Pewnie to kwestia gustu, ale ja zrobiłabym w ostatniej chwili, żeby ciasto było
    raczej chrupiące niż namoczone kremem.
    :)


    --
    Kardamonowe lata
  • ka2 08.10.04, 10:07
    szczególnie, że taki krem chłonie lodówkowe zapachy
  • pireneje 08.10.04, 10:11
    ciasto można zrobić wcześniej (nic mu się nie stanie) a w ostatniej chwili krem.
    --
    Każdy nowopoznany człowiek wie coś, czego my jeszcze nie wiemy
  • Gość: Maria IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 10:13
    wielkie dzięki za szybkie porady - chyba tak zrobię - dzisiaj ciasto a jutro
    krem. trzymajcie kciuki żeby wyszło. normalnie nie robię doświadczeń jak ktoś
    przychodzi ale nie wiem czemu ta karpatka za mną chodzi... ;)
  • Gość: szimi IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 10:23
    ja bym wszystko zrobił jutro - nie ma to jak jeszcze ciepłe ciasto na stole -
    mniam
  • malwis19 08.10.04, 10:59
    Karpatka nie może być ciepła,bo krem popłynie.
  • Gość: Maria IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 12:13
    no tak też mi się i wydawało, ale zrobię może faktycznie - zes rana ciasto i
    krem
    dzięki
  • Gość: kags IP: *.futuro.pl 08.10.04, 12:41
    my cisto robimy dzien wczesniej i najlepiej jak sobie troche przeschnie przez
    noc :)
    a krem chwile przed podaniem, wtedy wszystko jest jak trzeba... z gory i dolu
    chrupiaca, a w srodku bosko kremowe :]

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka