Dodaj do ulubionych

makaron ryzowy - przesadzilam...

IP: *.futuro.pl 08.10.04, 12:59
... z iloscia! zostalo mi "troche" z wczoraj, a tak ladnie wyglada, szkoda
wyrzucic... co z niego mozna zrobic innego niz dodatek do "chinszczyzny"?
Edytor zaawansowany
  • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 16:30
    Moja rodzinka uwielbia go, jako dodatek do pomidorówy!
  • 7777777s 08.10.04, 16:31
    jadłam go w zupie pomidorowej, dobre, on się bardziej różni wyglądem niż
    smakiem od pszennego
  • cynamoon6 08.10.04, 16:34
    Jakbys jeszcze miala mleko kokosowe to mozesz dodac je do tej pomidorowy
    zamiast smietany i bedzire juz calkiem orientalnie!
    ;-)
  • Gość: siostraheli IP: 157.25.138.* 08.10.04, 16:36
    To wermiszel czy risoni? Wermiszel dobry do rosolku, np w wersji chinskiej z
    pokrojonym drobno porem i odrobina swiezego potartego imbiru.
  • Gość: kags IP: *.futuro.pl 08.10.04, 16:40
    tak, chyba zrobie jakas zupe... ciekawa ta "pomidorowka" z mlekiem
    kokosowym :))), rosolek tez... i znow "osiolkowi w zloby dano" ;).
  • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 16:42
    z mekiem kokosowym - ale mi smaka narobiłaś, tylko skąd ja tu na wsi wezmę
    mleko !?! a ja dodaję do pomidorowej papryką słodką suszoną, sambal i bazylię -
    do tego właśnie ten makaron i bazylia ! Mówimy oczywiście cały czas jeszcze o
    pomidorówie prawdziwej - z pomidorów świeżych ?
  • cynamoon6 08.10.04, 17:12
    Ze swiezych, of course. takiej aksamitnej i gestawej. szkoda, ze to juz
    wlasciwie koncowka pomidorow...
  • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 17:25
    gotuję co drugi dzień... rodzinka zaczyna krzywo spoglądać, a ja opanować się
    nie mogę :)
  • Gość: mac:L)))) IP: 217.153.183.* 08.10.04, 17:47
    przesmarz go na oliwie ze świerzym tymiankiem i dodaj orzszki piniowe :))
    zareczam za bardzo bardzo dobre
  • Gość: kags IP: *.futuro.pl 08.10.04, 17:29
    a my w tym roku odkrylismy rewelacyjny przecier pomidorowy z LUBAWY :))). sama
    nie wiem teraz czy bardziej mi nie smakuje pomidorowka z niego czy ze
    swiezych... odpadaja przy nim wszystkie Pudliszki, Lowicze, nawet Valfruta. w
    Wawie jeszcze go nie widzialam. ale zakupilam wieksza ilosc w wiejskim
    sklepiku :))).
  • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 17:41
    Będę testować - niestety niebawem już...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka