Dodaj do ulubionych

sernik na zimno

17.12.17, 22:27
zrobiłam sernik na zimno z poniższego przepisu:

www.ewa-gotuje.pl/sernik-na-zimno-id3.html
rodzynki (wsypałam więcej niż jest w przepisie) spadły na dno, a biszkopty przypsnęły się do podłoża, a niektóre uniosły się do góry... i na dole wyszła breja i nie można było ładnie odkroić od podłoża... co możecie mi poradzić żebym następnym razem nie najadła się wstydu?:)))

poza tym ciasto wydawało mi się trochę za rzadkie...możliwe to?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: sernik na zimno 17.12.17, 22:52
      spod z biszkoptow ostroznie zalej mala iloscia masy serowej i wstaw do lodowki zeby stezala na jakies 20 min.
      rodzynki dodaj do masy tezejacej a nie calkiem plynnej, bo wtedy faktycznie wyplyna jak zdechle ryby.
      zamiast biszkoptow mozesz zrobic spod z pokruszonych herbatnikow z maslem. wiesz o co mi chodz?

      --
      ekspert d.s. zamachow panstwa islamskiego i uchodzcow
    • roseanne Re: sernik na zimno 17.12.17, 23:16
      galaretke, ktroa dodajesz do masy zrobilalbym z mniejsza iloscia pltny, za duza objetosc sera i jaj do zwiazania

      najlepiej zrobic die galaretki, jedna z polowy wody, albo i mnie do masy serowej, druga normalnie do wylania na stezale juz ciasto, inaczej sie wszystko rozplynie
      plus wskazowki Ani co do warstw i rodzynek

      --
      co bylo to bylo
      co moze byc jest
      a bedzie to co bedzie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka