Dodaj do ulubionych

Jaki nośnik?

16.11.18, 12:48
Od kilkunastu lat zjadam mnóstwo zwierzecych tluszczów i umiarkowanie miesa nieprzetworzonego, z uwagi na skazenia (antybiotyki, hormony, herbicydy, szczepionki, pestycydy, glifosat, gmo i caly inny syf, który sie w nim gromadzi). Potrawy jem zawsze przesolone (sola himalajska), bo nigdy mi sie nie udaje utrafic wlasciwie, przy czym cisnienie krwi mam prawidlowe. Weglowodanów unikam jak przyslowiowego ognia, ale niestety jest on mi potrzebny jako nosnik tluszczu, no bo jak tu jesc samo maslo, albo sam smalec? Kupuje wiec chleb chrupki (w skladzie maka zytnia i sól) i grubo smaruje (na dwa palce) maslem, które w ilosci 250 g. starcza mi na od 4 do max. 7 dni, albo smalcem. Oczywiscie jakies owoce, warzywa, nasiona, orzechy równiez wchdza w rachube. Chcialbym jednak wyeliminowac nosnik weglowodanowy, ale nie mam pomyslu na zamiennik. Sporo ww. tluszczu uzywam do jajecznicy - w wiekszosci z zóltek. Zaznaczam, ze przy mojej diecie prawie ketogennej moja waga ustabilizowala sie na poziomie 70 kg przy 175 cm i nizej juz nie zjezdza. Idealnym "pieczywem" bylby uformowany susz z mielonych jarzyn, ale takiego nie spotkalem. Za wszelkie pomysly antycypacyjnie dziekuje.
Edytor zaawansowany
  • zbyfauch 16.11.18, 14:56
    Dwa strzyki przed snem.


    --
    Pustelnia
  • al.1 16.11.18, 20:54
    zbyfauch napisał:

    > Dwa strzyki przed snem.

    Niestety, twa porada od dobrej daleka. Od lekarzy i leków trzymam sie z daleka. :|
  • wadera3 17.11.18, 09:01
    al.1 napisał:


    >
    > Niestety, twa porada od dobrej daleka. Od lekarzy i leków trzymam sie z daleka.
    > :|

    Pewnie już niedługo, przy tym maśle na dwa palce.




    --
    www.facebook.com/przetworybabcijoasi/
  • mitta 17.11.18, 10:34
    Przejrzyj przepisy z diety Dukana, np bułeczki otrębowe i różne ichnie chlebki. Na allegro kiedyś można było takie chleby kupić, a na forum diety były przepisy.

    --
    [img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gg/wb/qpz8/yq5lrRRhXRFC0Ai0qX.jpg[/img]
  • wadera3 17.11.18, 10:43
    No, ale autor próbuje całkowicie wyeliminować węglowodany(co zdrowe i mądre nie jest), to bułeczki i chlebki otrębowe(skądinąd pyszne) wpędzą go w depresję ;)

    --
    www.facebook.com/przetworybabcijoasi/
  • mitta 17.11.18, 12:28
    Wadera, bułeczki Dukana mają 10 % węglowodanów i myślę, że mniej się nie da, jeśli to ma przypominać pieczywo. Dla porównania pieczywo chrupkie w 100g ma 66g węglowodanów, tj 66%. Różnica znacząca.
    Samej diety autora wątku nie komentuję, nie mój interes.

    --
    [img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gg/wb/qpz8/yq5lrRRhXRFC0Ai0qX.jpg[/img]
  • roseanne 18.11.18, 02:13
    Poszukaj przepisow na pieczywo na bazie maki z kokosow, migdalowej lub orzechow

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • ania_m66 21.11.18, 21:59
    jesli jeszcze zajrzysz, zapukaj.
    moge podzielic sie niezlym przepisem na b. low carbowy "razowiec" z maki z pestek dyni, naprawde dobrym patentem na chlebek typu pita/naan z maki kokosowej z psyllium (lupiny babki jajowatej, czy jakos tak...)
    a, i na zupelnie niezle "krakersy" i "chleb chrupki". tudziez niezle wrapy z siemienia lnianego.

    --
    ekspert d.s. zamachow panstwa islamskiego i uchodzcow
  • oursonette 12.12.18, 13:34
    Aniu możesz się podzielić tym chlebkiem piąta z maki kokosowej i psyllium? Akurat mam je w domu :)
  • olivkah 27.11.18, 19:43
    Może poszukaj przepisu na oopsie rolls, robi się to z sera i jajek, takie bułeczki czy też placuszki.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.