02.12.18, 09:03
Mam słoik bryłek soli z posypki chodników; czy ta sól zawiera jakieś szkodliwe składniki - czy można ją użyć w kuchni?
Edytor zaawansowany
  • autumna 02.12.18, 12:56
    Przestali do żarcia sypać sól wypadową i tęsknisz za subtelną nutą dioksyn oraz soli arsenu i ołowiu?

    --
    Mam poprzestawiane w piramidzie Masłowa.
  • aqua48 02.12.18, 13:36
    Absolutnie nie WOLNO jej używać w kuchni!!!
  • Gość: x IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 02.12.18, 18:44
    brak odpowiedzi, chyba posolił zupę
  • reniam_123 03.12.18, 21:23
    Gość portalu: x napisał(a):

    > brak odpowiedzi, chyba posolił zupę

    Qubrak, nie idź w stronę światła :D
  • qubraq 06.12.18, 14:53
    Nie, nie używałem jeszcze rej soli ale serdecznie dziękuję za pomoc; są to całkiem duże - 12 mm przezroczyste kryształki...
    Kurcze, troche mi żal tej soli zbieranej latami z.chodników ;-)
  • Gość: x IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 07.12.18, 00:05
    może zima wróci to się przyda
  • mama_wojtka 10.12.18, 07:36
    Do szorowania przypalonych garnków użyj. Nie zmarnuje się.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.