Dodaj do ulubionych

angel food cake bezglutenowy

20.01.19, 14:48

Czyli ciasto na bialkach. Nie robilam, mam smaka
Dodaje sie tylko skrobie, czy make tez?

Przepisy, pirady mile widziane

--
co bylo to bylo
co moze byc jest
a bedzie to co bedzie
Edytor zaawansowany
  • mysiulek08 20.01.19, 15:49
    Forumowa specream of tartar
  • mysiulek08 20.01.19, 15:53
    znalazlam :)
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,145447162,145447171,0,2.html?v=2
    jest maka, niestety, ale pewnie to takie typ, co to ile kucharek tyle przepisow
  • roseanne 20.01.19, 16:10
    Dzieki
    Wlasnie tego sie obawiam, w wersji typowej jest albo albo, a ze mieszanki bezglutenowe to sporo skrobii stad moje pytanie

    To co uzywam do chleba ma inny sklad , niz to co do ciast i nalesnikow - to ma glownie skrobie

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • krysia20000 20.01.19, 17:29
    Zdaje mi się, że bez glutenu trudno będzie osiągnąć watowato-gąbczastą strukturę miąższu.
  • roseanne 20.01.19, 18:01
    Funciak, czy też sponge cake, na bazie ryżu i tapioki mi wychodzi mile sprezysty
    Ale chciałabym obciaz żółtek trochę...

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • krysia20000 20.01.19, 19:17
    Król Artur poleca swoją mąkę bezglutenową do angel cake. Ta mąka to mieszanka ryżowego przemiału, ze skrobią z tapioki i ziemiorów. Zatem może wyjść. Żółtek akurat w angel cake nie ma i to je różni od sponge / biszkoptowego.
  • roseanne 20.01.19, 19:50
    No wiem, wiem :)
    Co prawda mąki króla nie ma tu, ale potrzebne przemialy mam

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • krysia20000 20.01.19, 20:16
    Nie ma w Kanadzie? Dziwne. Może gdzieś można wyszperać w jakich proporcjach tę mieszankę przygotowują?
  • roseanne 20.01.19, 22:31
    Qc jest specyficzny, ale mieszanke do ciast z tych skladnikow mam, innego producenta

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • roseanne 09.02.19, 21:42
    upieklam, wg przepisu pinkink , uzywajac mieszanki wysokoskrobiowej
    ciasto wyroslo pieknie, teraz sie studzi w odwroconych foremkach, zobaczymy, czy gniot czy anielskosc

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • roseanne 10.02.19, 03:34
    Wielce puchate, plasterek z keksowki mozna by zgniesc do wielkosci orzecha laskowego
    Wzbogacone skorka pomaranczowa

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.