19.04.19, 11:53
Zrobiłem pasztet według wrzuconego przez ciebie przepisu, w tym wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,718,165821218,165821218,Przeswietny_pasztet_wielkanocny_.html
Dałem mniej wątróbki, bo nie lubię, jak dominuje w pasztecie. Reszta zgodnie z przepisem.
Robiłem pasztet po raz pierwszy w życiu i nie wiedziałem, co wyjdzie.
Ale efekt jest świetny. Pasztet wyszedł mokry, gładki, dobrze zbalansowany. Żona jest pod wrażeniem, mi też bardzo smakuje.

Muszę cię pochwalić za przepis - jest naprawdę dobry.

Natomiast nie spodziewałem się, że z tym jest aż tyle brudnej i tłustej roboty - kilka godzin zeszło :)
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Haen2010 19.04.19, 14:55
      Miło mi. Roboty, owszem, zwłaszcza przy ręcznym mieleniu. Z jakimś zelmerem dużo łatwiej i szybciej. Gotowania i pieczenia nie trzeba mocno kontrolować.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka