Dodaj do ulubionych

Tort bezowy.

IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 23.04.02, 12:00
Proszę o przepis na jakiś krem do tortu bezowego.Boję się trochę bitej
śmietany,bo nie wiem,czy potrafię ubić.Moze są jakieś sekrety ,aby dobrze ubić
śmietanę do totru.Pzdr.
Edytor zaawansowany
  • Gość: roseanne IP: *.sympatico.ca 23.04.02, 15:31
    smietana do ubijania MUSI byc SLODKA. Ubijac powoli, dokladac puder pod koniec
    ubijania - ok 3 lyzki na szklanke smietany. Mozna "wzmocnic" zelatyna.
    Zelatyna do kremy powinna byc przygotowana w.g normalnych proporcji na
    opakowaniu i dodana prawie scieta na koniec ubijania. Krem nalezy nakladac od
    razu po ubiciu, bo po zastygnieciu zelatyny nie da sie nim smarowac.
  • Gość: misia IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 23.04.02, 16:38
    Dzięki za rady.Pozdrawiam.
  • Gość: mała IP: 149.156.28.* 24.04.02, 07:41
    śmietana (30-36 %) musi być też bardzo dobrze schłodzona, najlepiej 24 godziny
    w lodówce, inaczej może ubić się na masło,
  • Gość: beat@poczta.gazeta.pl IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 14:26
    pozwoliłam sobie odkopać ten temat bo mam pewnien problem:
    czy jedynym sposobem żeby tort się nie roztopił i na dnie nie tworzyła się paćka jest sporządzenie bezpośrednio przed "pochłonięciem"?
    czy żelatynę rozrobić w mleku czy w wodzie? (nigdy nie robiłam z żelatyną)
  • roseanne 16.07.02, 18:38
    nie znam sposobu na uratowanie bezy przed rozplynieciem - jedynie szybkie
    podanie
    zelatyne rozrobic w wodzie
  • Gość: beat@poczta.gazeta.pl IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 14:27
    pozwoliłam sobie odkopać ten temat bo mam pewnien problem:
    czy jedynym sposobem żeby tort się nie roztopił i na dnie nie tworzyła się paćka jest sporządzenie bezpośrednio przed "pochłonięciem"?
    czy żelatynę rozrobić w mleku czy w wodzie? (nigdy nie robiłam z żelatyną)
  • kathy38 16.07.02, 22:24
    Mnie do bezów najbardziej pasuje krem kawowy. Maślano-jajeczny z dodatkiem
    naparu z prawdziwej kawy. Ale nie w taki upał. Jak trzeba będzie przepis to
    poszukam w pamięci pisanej.
  • Gość: beat IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 09:46
    a pewnie ze przepis sie przyda!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka