Dodaj do ulubionych

jak zmiękczyć karkówkę?

22.10.04, 15:19
Usmażyłam paseczki pocięte z karkówki, taki a la gyros. Wcześniej mięsko się
marynowało przez 12 h w przyprawach z olejem. Wydaje mi się, że ciut za
twarde mi wyszły. Jak je zmiękczyć? Poddusić z wodą? Wrzucić do piekarnika?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: jak zmiękczyć karkówkę? 22.10.04, 15:53
      Karkówka twarda?
      hmmm, się zastanawiam czy może za długo smażona?
      A spróbuj winem lub bulionem podlać i poddusić.
      --
      "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
      przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
      przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
    • monia_77 Re: jak zmiękczyć karkówkę? 22.10.04, 15:56
      Nastepnym razem do marynaty dodaj alkohol, moze byc wino lub np. wodka, to
      skruszy mieso i bedzie zawsze miekkie. Ja robie tak w przypadku wszystkich mies.

      No ale juz po ptakach, bo usmazylas i twarde, wiec podlej winem i dus i dus az
      do momentu kiedy bedzie miekkie. Jezeli nie jest to mieso slone to mozesz dodac
      jeszcze sol zmiekczajaca mieso i tez dusic. Ale uwazaj bo to sol.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka