Dodaj do ulubionych

polewa czekoladowa na ciasto?

16.11.04, 15:00
jak zrobic dobra w smaku, szklaca (nie matowa) i nie łamiaca ani nie
rozlewajaca sie i nie zcukrzona polewe czekoladowa na ciasto?
Edytor zaawansowany
  • Gość: Olcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:12
    Trzeba dodać około 3 łyżek śmietany.Mam jakiś przepis na pyszną polewę z
    krakowskiego Novorola.Jak znajdę to napiszę.Pozdrawiam.
  • Gość: buszka1 IP: 80.232.81.* 16.11.04, 16:02
    ja robie w taki sposob:
    1/2 kostki margaryny (najlepiej palma ale niekoniecznie)
    2 lyzki cukru
    2 lyzki kakao
    skladniki stapiam (nie gotuje!)w rondelku z grugym dnem, zdejmuje z ognia,
    wbijam 1 jajko i szybko roztrzepuje widelcem. Po chwili uzyskuje jednolita
    gladka mase i juz gotowe. Polewa nie jest slodka i ladnie blyszczy po
    zastygnieciu.
  • Gość: jo.hanna IP: *.kabel.telenet.be 16.11.04, 16:22
    rozpusc 2 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady z kilkoma lyzkami smietany. Gdy
    czekolada bedzie juz rzadka, dodaj lyzke niesolonego masla. Gwarantowany sukces

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.