Dodaj do ulubionych

Cukier cynamonowy

IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 11:32
próbował ktoś? Przeglądam sobie gazetę a tam takie cudo. Cena 8,99 zł za 200
g (do kupienia w Bomi). Chyba się skuszę i wypróbuję.
Edytor zaawansowany
  • dorjana 19.11.04, 11:47
    Nawet niew iedzilam ze taki istnieje
  • kwik 19.11.04, 11:57
    hmmm, a mozna wymieszac cukier z cynamonem? :P
  • Gość: Katka IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 12:06
    napisali że to aromatyczna mieszanka mielonego cynamonu, cukru i oleju, który
    skleja sypkie składniki, nadaje się do ozdobienia deseru, sałatki owocowej czy
    ciasta. Trochę mam mieszane uczucia co do tego oleju, ale w sumie 8 zł to nie
    majątek więc chyba wypróbuję.
  • amused.to.death 19.11.04, 12:08
    Katka, ale w sieci są przepisy jak taki cukier zrobić - właśnie sprawdziłam. Miesza się cukier z cynamonem i dodaje jakąś łyżeczkę masła lub oleju, więc może lepiej samej?

    --
    Home is a place where, when you have to go there,
    they have to take you in. (Robert Frost)
  • amused.to.death 19.11.04, 12:01
    Kiedyś czytałam przepis na jakiś specjalny cukier (tyle tylko, że nie pamiętam jaki). Należało nasypać cukru do puszki, włożyć to coś właśnie co miało dać aromat, szczelnie zamknąć i poczekać. Chyba ponad miesiąc

    --
    Home is a place where, when you have to go there,
    they have to take you in. (Robert Frost)
  • dorjana 19.11.04, 12:08
    Katak to napisz potem jaki on jest ten cynamonowy cukier
  • poleczka2 19.11.04, 12:09
    To chyba cukier waniliowy, można włożyć laskę wanilii do zwykłego cukru i już
    za miesiąc będzie gotowa. Ja tam wolę nasz kupny cukier waniliowy którego
    oprócz do wypieków używam jako odświeżacza do szuflad bo uwielbiam zapach
    wanilii.
    --
    mama Olusia (12.05.2002) i Nataszy (01.10.2004)
  • dziuunia 19.11.04, 12:14
    Ten cukier który kupujesz to pewnie cukier wanilinowy a nie waniliowy,różni się
    jednak od cukru z prawdziwą wanilią na korzyść tego drugiego IMO.Ale fakt
    pachnie intensywniej.

    --
    Zdjęcia moich wypieków
    Chleb domowej roboty
    KOZMOS
  • linn_linn 19.11.04, 13:37
    Ja lubie pragmatyzm: najpierw zobaczylabym dokladny spis skladnikow / na tym
    etapie odpada wiekszosc produkcji spozywczej /, a potem porownala cene takiego
    cukru zrobionego w domu z tym w sprzedazy. No i zastanowilabym sie nad tym, czy
    ten olej jest tam rzeczywiscie potrzebny. Jesli tak, to te moze lepeij uzyc
    tego, do ktorego sie ma zaufanie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka