• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

jakie przyprawy do smazonych ziemniaczkow? Dodaj do ulubionych

  • 19.11.04, 15:47
    poradzcie, bo wsypie byle co i bedzie do smieci!!!!
    Zaawansowany formularz
    • 19.11.04, 16:11
      cebula drobno pokrojona, ale juz pod koniec smazenia wsypac!
      Tak samo boczek/bacon.
      Albo rozetrzec w palcach odrobine thymianu.
      Albo papryka ostra (proszek)
      Wyliczac moznaby w nieskonczonosc.
      • 19.11.04, 16:14
        dzieki bardzo za tymianek.
        sama posypalam (wymyslilam):vegete, ostra papryke i oregano,smakuje
        nawet,nawet....aa no i cebule...
    • 19.11.04, 16:20
      czosnek oraz tymianek, można w ostatniej fazie smażenia podlać śmietaną
      --
      "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
      przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
      przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
      • 19.11.04, 16:25
        Prowansalskie ziola.
        • 19.11.04, 16:28
          generalnie można dużo powrzucać: słodką paprykę, można też dorzucić pokrojoną
          kalarepę, brokuły taką a'la zapiekankę/smażonkę zrobic :)
          --
          "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
          przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
          przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
    • Gość: jacek1f IP: *.chello.pl 19.11.04, 17:07
      wszystkie smaki swiata za Rozmaryn do smazonych, pieczonych pyr. :-)
      • Gość: ksenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:55
        Oooooo taaak! Rozmaryn się fantastycznie komponuje z ziemniaczkiem - smazonym i
        pieczonym :)))
    • Gość: senin IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 19.11.04, 17:24
      drobno posiekana cebula, podsmazona , dodac curry (sporo, ze dwie lyzki)
      mozna tez wczesniej gorczyce, dodac ziemniaki (ugotowane) sol, skropic cytryna
      mozna dodac zielona kolendre


      dodatki: szpinak, fasolka szparagowa, zielony groszek
    • 19.11.04, 17:50
      ja uwielbiam z majerankiem
      --
      www.lipowa.delfin.waw.pl/
    • Gość: mnka IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.11.04, 18:24
      Tyle wystarczy,sa pyszne,chyba ze lubisz przebrane ziolami...
    • 19.11.04, 19:10
      Mam krzak rozmarynu na balkonie i nie wpadlam na to, zeby go dodac do
      ziemniaköw! Dzieki Wam, Dobrzy Ludzie!!!
      • 19.11.04, 19:22
        rozmaryn + ziemniaki to klasyka normalnie
        masz swiezy - szczesciara
        u nas na baolkonie to takie biale lezy, co nijak pryzprawą nie jest

        --
        Z ciasta francuskiego zrobię tort śpinakowy, na który tak śpinak nagotuję. Uwarz śpinak usiekay bardzo drobno, włóż w rynkę mąke i śpinak, rożenków drobnych, cukru, cynamonu przysmać, a nałóż tort. Day piekną kopertę z tegoż ciasta a piecz.
        • Gość: wini3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:38
          U mnie białe też leży ale nie używam.
          Nieśmiało proponuję bo to gotowe przyprawy ale bardzo u mnie smakują :
          przyprawa do ziemniaków Kamisa i przyprawa do frytek kupowana w Leader Pr.
          Szczególnie ta z Lidera jest pyszna i zaczynam posypywać nią wszystko. Czuje
          się tam kminek i paprykę a ziemniaki pieczone posypane tą przyprawą są pyszne.
        • Gość: lomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:57
          ziemniaki pieczone z rozmarynem i tymiankiem .
    • 20.11.04, 01:00
      Tarty parmezan. Ostry ser tupu cheddar, zwiórkowany i wmieszany w pure lub
      zapieczony na całych.
      --
      Od przybytku głowa nie boli.
      • Gość: mnkra IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 07:37
        acha smaczne sa jak di wczesniej wymienionych:soli pieprzu,mielonego kminku i
        cebuli podsypie sie troche curry i slodkiej papryki,ciekawy smak
        • Gość: camomille IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 10:09
          jesli moge jeszcze dodac cos od siebie to polecam: sol, swiezo zmielony pieprz,
          czosnek granulowany, papryka ostra, cebulka w piorka i duuuzo estragonu, czasem
          jeszcze posypuje, jesli akurat mam w domu, zwykla zupa grzybowa w proszku co
          daje taki smaczek grzybowy i juz.
          • 20.11.04, 10:12
            1. w jednej misce (albo jednego dnia) - przyprawiony czosnkiem granulowanym
            2. w drugiej misce - cale ząbki czosnku (bez obrania)



            --
            Z ciasta francuskiego zrobię tort śpinakowy, na który tak śpinak nagotuję. Uwarz śpinak usiekay bardzo drobno, włóż w rynkę mąke i śpinak, rożenków drobnych, cukru, cynamonu przysmać, a nałóż tort. Day piekną kopertę z tegoż ciasta a piecz.
            • Gość: camomille IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 10:19
              ja calymi, nawet ich nie obieram, zabkami czosnku obkladam zawsze kurczaka, a
              kiedy smaze frytki tez zawsze wrzuce do oleju garsc nieluskanego czosnku co
              daje frytkom taki smaczek a potem czosnek wyjadam ze smakiem jest lepszy nawet
              od frytek, ale ziemniaki posypuje granulowanym bo tak mi wyszlo z doswiadczenia
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.