Dodaj do ulubionych

grillowana pierś kurzęca z piekarnika?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 17:58
robicie? wychodzi? czy wysycha na wiór?
jakieś rady (przyprawy/ natłuścić/ zawinąć w folię/ etc)??
Edytor zaawansowany
  • mysiulek08 29.11.04, 18:02
    Piers zamarynuj w zaprawie z oliwy, bialego wina, ulubionych przypraw.Zostaw
    pod przykryciem nnajlepiej na noc. Potem lekko rozbij, na patelni rozgrzej
    oliwe/olej, doloz lyzke masla i smaz piers kurczaka, obracjac kilka razy. Gdy
    juz sie lekko podpiecze podlej bialym winem(uwaga bulgocze:)), przykryj i pod
    przykryciem poddu kilka minut, poczem juz bez przykrywki zrumien. W
    towarzystwie ziemniaczkow pieczonych i michy salaty uczta:))
    --
    *******************************
    www.polcom.cl/patagonia
    www.polcom.cl/zloto
    smakosze.blox.pl
  • Gość: emems IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 16:33
    skorzystam, ale bardziej chodziło mi o taką do sałatki...
  • Gość: bazylka IP: *.pentor.com.pl 02.12.04, 16:38
    emems, robicie
    ja taplam pierś w niewielkiej ilości oliwy (spod suszonych pomidorów -
    rewelacyjnie aromatyzuje drób, ale jak nie masz, to daj oczywiście zwykłą)
    ząbek-dwa czosnku rozcieram z solą i nacieram pierś
    posypuję tymiankiem (posyp czym chcesz, ale tymiankowa jest pyszna)
    zawijam w folię
    piecze się ok. pół godziny u mnie, ale sprawdzaj, bo może ci się zrobić szybciej
    na koniec trochę ją rumienię z wierzchu odkrytą z folii

    wychodzi pyszna - aromatyczna i nie sucha
    dawałam pokrojoną do sałatki, czasem jemy na obiad - sama w sobie bardzo dobra
  • mysiulek08 02.12.04, 19:52
    Wiec nie rozbijaj miesa, tylko zawin w folie i wloz do lekko nagrzanego
    piekarnika, piec do miekkosci, a potem na dluzsza chwile odwin folie by sie
    zrumienilo miesko. Dobrze wlozyc tez do piekarnika naczynie z woda, by
    parowala, najlepiej na blache, ktora masz w zestawie kuchenki.

    *******************************
    www.polcom.cl/patagonia
    www.polcom.cl/zloto
    smakosze.blox.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka