Dodaj do ulubionych

indyk z sosem grzybowym

06.12.04, 17:22
mam zamiar zapiec mielone z indora na taki pasztecik na cieplo i polac sosem
pieczarkowym? jak zrobic sprawdzony latwy pyszny sosik? dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek1f Re: indyk z sosem grzybowym IP: *.chello.pl 06.12.04, 18:27
      No, wezmiesz na maśle poddusisz (zeszklisz) cebuli troszku i potem pieczarki
      drobno skrojone dorzucisz. Niech sie pokotłuje. Doprawisz do smaku sola i
      pieprzem.
      1. albo mozesz zredukowac jak plynu pieczarkowego bedzie za duzo - i masz soute;
      2. albo dodasz śmietany 18% i bedziesz mial taki pieczarkowo-smietanowy (lub
      jogurtu nat oczywiscie...)
      Ja bym wkruszyl na poczatku suszonego prawdziwego grzyba, albo podlal tyćką
      bulionu grzybowego :-)
    • aankaa Re: indyk z sosem grzybowym 06.12.04, 18:36
      drobno pokrojona cebula, trochę wody i oleju na dno garnka, do tego paczka (ok
      25 dkg) mrożonych grzybów. Poddusić ok. 15-20 minut, zagęścić sos śmietaną
      można dodać kostkę bulionu grzybowego
      --
      aankaamałpagazetakropkapeel
      • aankaa Re: indyk z sosem grzybowym 06.12.04, 21:20
        Fairy3 - nie wiem gdzie mieszkasz - ale w III Najjaśniejszej sprzedają mrożone
        grzyby - spóbuj - są duuuuuużo lepsze od pieczarek (choć "trochę" droższe). No
        i ten smak/zapach ...
        --
        aankaamałpagazetakropkapeel

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka