Dodaj do ulubionych

Paprykarz szczeciński- reaktywacja

06.12.04, 22:23
szukam sposobó na paprykarz szczeciński.co oprucz kanapki można z nim
zrobić? /nie chodzi mi o dyscypliny sportowe/

można na ciepło???
Edytor zaawansowany
  • em_es 06.12.04, 22:42
    Na ciepło to ja paprykarz szczeciński stosuję do tostów i zapiekanek, świetny
    jest, dodaj tylko żółty ser i śniadanko pyyycha :)
  • Gość: kinamina IP: 83.168.125.* 06.12.04, 23:02
    najfantastyczniej to jest otworzyc puszke paprykarza bedac za granica - w moim
    wypadku w szkocji... po 2 miesiacach pobytu kolega podarowal mi puszke
    paprykarza szczecinskiego - to byl najpiekniejszy prezent jaki mogl mi uczynic
  • Gość: Asia IP: *.upc-j.chello.nl 07.12.04, 07:31
    Takiego paprykarza szczecinskiego jak kiedys to juz nie ma. A byl taki dobry :)
    Otwieralam sobie puszeczke, siup do garnuszka, podgrzalam i albo prosto z
    garnka z kawalkiem chleba, albo na chleb. Byl bardzo dobry.
    Ale najlepszy jest na zimno, na chlebie z maslem i na to pomidor.
  • daramsala 07.12.04, 16:28
    ...ponoć pierożki z paprykarzem!!!?
    nie ustawajcie proszę a już niedługo zaproszę do szczecina na "paprykarz na
    1000 sposobów"
  • Gość: senin IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 07.12.04, 07:57
    tu gdzie mieszkam nie ma takich smakolykow,
    wiec ...przyrzadzam sama (cebulka, rybka z puszki -obojetnie jaka, np tunczyk,
    curry, podsmazam, dodaje ryz, oczywiscie ryzu 3 razy tyle co w oryginalnym
    paprykarzu) zajadam bez niczego - taki fried rice a la paprykarz
  • Gość: karuzelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 08:35
    +zielona pietruszka , kapary,skwareczki,przyprawy... w mąkę,byłkę i na
    patelkę... mniam!
  • siostraheli 08.12.04, 09:06
    oryginalny (tzn. wg receptury) mial miec na wierzchu puszki 2 plasterki cukinii
    a w srodku jakas okreslona ilosc ryzu. Kiedys w jakiejs gazecie (chyba w Duzym
    Formacie) czytalam epopeje o paprykarzu szczecinskim
  • Gość: monidob IP: *.crowley.pl 08.12.04, 09:57
    Też do kanapek ale trochę zmodyfikowany:
    paprykarz+cebulka drobno w kosteczke+ogórek konserowany w kosteczkę ew kiszony
    +trochę oliwy dla rozprowadzenia wszytkiego. tak robiła Moja Mama w
    zamierzchłych czasach czyli w epoce paprykarza Było super smaczne.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka