Dodaj do ulubionych

kto zna tort kokosowo-ananasowy?

20.12.04, 13:28
witam,
Mam przepis na taki tort, ale chyba coś jest w nim nie tak, bo tort po kilku
godzinach ma płynną konsystencję i trzeba go jeść łyżeczką z salaterki.
Ciasto piecze się z kokosu, a masa jest budyniowa z ananasem z puszki. To coś
jest obłędne w smaku, ale do niczego nie podobne.
Znacie takie ciasto? Może ktoś wie jak usprawnić mój przepis?
Aspidisca
Edytor zaawansowany
  • aspidisca 20.12.04, 16:50
    ciasto:
    8 białek ubić, wymieszać z 25 dkg cukru pudru i 25 dkg kokosu. Piec ok 40 min,
    (wkładając do zimnego piekarnika)w 200 st.
    masa:
    ugotować budyń na soku ananasowym: 1/2 budyniu na szklanke soku. po ostudzeniu
    dodać 1/2 kostki masła, trochę spirytusu, sok z cytryny.
    ciasto sie przekłada 1 raz masą. Na wierzch jakaś biała polewa, pokrojone
    ananasy, kokos.

    może dlatego namaka, że jest to tak jakby ciasto bezowe - najlepsze od razu po
    zrobieniu?
    Agnieszka
  • kjkk 20.12.04, 16:52
    a ja znam taka wersje, ze spod jest z biszkoptu, na to ta masa budyniowa a na
    to kokos podpieczony.
  • dziuunia 20.12.04, 17:18
    Może byc tak że namaka bo ciasto jest bezowe ale moim zdaniem w tej masie budyń
    jest za rzadki i to może byc prawdziwą przyczyną.Spróbuj dać na tę szklankę
    soku 3/4 a nawet całą paczkę budyniu,i spirytusu tez nie za dużo bo rozrzedza
    krem(tak samo jak sok z cytryny)

    --
    Zdjęcia moich wypieków
    Chleb domowej roboty
    KOZMOS
  • Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:27
    a ja poproszę przepis na bardzo łatwe ciasto kokosowe

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka