Dodaj do ulubionych

Pieczen rzymska

28.12.04, 23:22
bo tak to sie chyba nazywa - klops z mielonego miesa z jajem w srodku...macie
sprawdzony przepis? Chcialabym podac na obiad dla 5 osob. Czy poza jejem
mozna tam cos jeszcze dolozyc? Licze na Was :-) aha.... z czym najlepiej
podawac? Bo mi kojarza sie tylko ziemniaki i buraczki na cieplo....
Edytor zaawansowany
  • ampolion 29.12.04, 05:56
    Dodałem kiedyś pieczarki.
    --
    Od przybytku głowa nie boli.
  • monikaklika 29.12.04, 19:13
    no fajnie...a gdzie przepis????
  • ampolion 02.01.05, 20:15
    Po prostu, dodaj pieczarki. Dobre takie małe kapelusiki z puszki.
    --
    Od przybytku głowa nie boli.
  • anpa6 02.01.05, 18:46
    500 g mielonego mięsa
    1/3 bułki paryskiej
    2 surowe jajka; 3 ugotowane na twardo
    1 łyżeczka majeranku
    szczypta gałki muszkatołowej
    bułka tarta
    cebula
    łyżeczka soli, pieprz, masło

    Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę posiekać.Wymieszać z mielonym mięsem, dodać
    surowe jajka i doprawić.
    Z masy uformować prostokąt, ułożyć na nim jajka, zwinąć i obtoczyć w tartej
    bułce.
    Klops włożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec 1 godzinę w temp.190 C.

    Wyszedł dobry a byłby lepszy gdybym mądra nie włożyła go do żaroodpornego
    naczynia. Tego błędu nie rób!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka