Dodaj do ulubionych

jak obrac z gorzkiej skorki orzechy wloskie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:38
jest na to w ogole sposob?

namoczyc ?

sparzyc?
Edytor zaawansowany
  • 13.01.05, 14:41
    Sparz wrzątkiem - obierz ze dwa - zjedz je - porównaj smak z nieobranymi
    i ...podejmij decyzję czy warto sobie łeb zawracać czymś tak nieistotnym...)))
  • 13.01.05, 16:16
    Do piekarnika. Lupki same sie wykrusza, a orzechy zaskaja na intensywnosci
    smaku.
    --
    sfinjak.linux.suid.pl
  • Gość: A IP: *.dynamic.kabel-deutschland.de 22.09.15, 22:09

    Jest to istotne.cały syf.wszystkie enzymy gromadzą się wtej skórce.dodatkowo po obraniu orzecha ze skóry odciążamy swoją trzustke. Dlaczego? Zapraszam na wujka Google
  • Gość: qwedas IP: 80.50.83.* 13.10.16, 11:27
    Nie ma nic pyszniejszego niż świeży orzech włoski z drzewa i obrany ze skórki! Ze świeżego orzecha skórka schodzi bardzo łatwo- smak pyszny orzechowy i słodziutki! jednak jak orzech wyschnie skórkę już nie tak łatwo zdjąć! i odpowiedź- warto zawracać sobie głowę czymś tak istotnym!! Skórka dla człowieka jest niejadalna, ona chroni wnętrze przed pasożytami i przedwczesnym kiełkowaniem oraz psuciem.
  • Gość: wiedzma IP: *.3web.net 13.01.05, 20:54
    Wrzuc orzechy na patelnie. Czas od czasu zamieszaj. Zrobia sie slodziutkie i
    odpadnie z nich skorka :)))

    Wrzatkiem traktuje sie migdaly... ;)))
  • Gość: basia IP: 212.191.200.* 14.01.05, 10:24
    Ja zalewam obrane orzechy wrzątkiem,po kilku minutach obieram sprytnym małym
    nożem.Ale rzeczywiście robota precyzyjna i znacznie ograniczająca spożycie
    orzechów.Spróbuję z patelnią lub piekarnikiem,A już się bałam,że tylko ja nie
    lubię gorzkich orzechów.
  • Gość: wiedzma IP: *.3web.net 14.01.05, 13:54
    Z przypieczonych na patelni skorka sama odchodzi :))) i robia sie takie
    slodziutkie mniammm...
  • Gość: kim IP: *.centertel.pl 17.10.16, 20:35
    Uwielbiam spędzać jesienne wieczory na obieraniu świeżych orzechów ze skorki. Niestety, krotko to trwa, tzn. orzechy szybko wysychają.
  • 24.10.16, 15:09
    Potrzymaj we wrzątku, powinno zejść bez problemu

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.