boczniaki - jak smażyć???

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • IP: 156.17.44.*

    słyszałam że trzeba je albo spażyć wrzątkiem albo lekko podgotować. Nigdy
    tego nie robiłam. Proszę o radę bo dziś mam zamiar smażyć boczniaki. Dziękuję
    z góry za odpowiedź.
    • 17.01.05, 08:37 Odpowiedz
      umyc, wysuszyć - i smazyć albo oproszone mąka, albo panierowane w jaju i bulce, albo w samym jaju, albo w panierce z sezamem, albo.....
      do wyboru do koloru

      --
      "Krytycy gastronomiczni - z paroma wyjątkami - lepiej się znaja na autopromocji, niż na kuchni"
      • IP: 156.17.44.*

        Gość: marzena 17.01.05, 08:44 Odpowiedz
        ale nie trzeba z nimi nic wcześniej robić, nie trzeba ich zagotować czy sparzyć
        wrzątkiem??
        • 17.01.05, 08:46 Odpowiedz
          marzeno, pewnie niektórzy tak robią.
          Ja polecam mały eksperyment - jednego boczniaka sparz wrzatkiem, drugiego ugotuj, trzeciego zostaw tyklko umytego.
          Oprosz w mące (z odrobiną soli) i na patelnie.
          Wybierz tego, ktory Ci najbardziej odpowiada


          --
          "Krytycy gastronomiczni - z paroma wyjątkami - lepiej się znaja na autopromocji, niż na kuchni"
    • 17.01.05, 10:11 Odpowiedz
      Ja też nie parzę ani nie obgotowuję. I panieruję jak Giezik.
      Tylko im nóżki odcinam, jeśli mają, żeby były bardziej płaszczate.
    • 17.01.05, 13:11 Odpowiedz
      Smażysz tak jak inne grzyby - po cholerę sparzać to ja nie wiem. Mogę Ci
      polecić panierowane w jajku i bułce - rewelka...)))
    • 17.01.05, 13:36 Odpowiedz
      a ja mocze boczniki ok 15 min w mleku z przyprawami i wycisnietym czosnkiem
      potem w jajko, bulke zmieszana z maka i na patelnie

      a do tego (moja ulubiona wersja) duzo zielonej salaty i pasta-salatka z drobno
      pokrojonych marynowanych pieczarek, ogorka korniszona, zoltego sera i ew innych
      marynat + majonez)

      pycha
    • IP: a2fw.a* / 62.148.83.*

      Gość: marghot 17.01.05, 13:49 Odpowiedz
      mi najbardziej smakują z grila.
      dobre też wychodzą oprószone mąką, badź w panierce.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.