• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

boczniaki - jak smażyć??? Dodaj do ulubionych

  • IP: 156.17.44.* 17.01.05, 08:01
    słyszałam że trzeba je albo spażyć wrzątkiem albo lekko podgotować. Nigdy
    tego nie robiłam. Proszę o radę bo dziś mam zamiar smażyć boczniaki. Dziękuję
    z góry za odpowiedź.
    Zaawansowany formularz
    • 17.01.05, 08:37
      umyc, wysuszyć - i smazyć albo oproszone mąka, albo panierowane w jaju i bulce, albo w samym jaju, albo w panierce z sezamem, albo.....
      do wyboru do koloru

      --
      "Krytycy gastronomiczni - z paroma wyjątkami - lepiej się znaja na autopromocji, niż na kuchni"
      • Gość: marzena IP: 156.17.44.* 17.01.05, 08:44
        ale nie trzeba z nimi nic wcześniej robić, nie trzeba ich zagotować czy sparzyć
        wrzątkiem??
        • 17.01.05, 08:46
          marzeno, pewnie niektórzy tak robią.
          Ja polecam mały eksperyment - jednego boczniaka sparz wrzatkiem, drugiego ugotuj, trzeciego zostaw tyklko umytego.
          Oprosz w mące (z odrobiną soli) i na patelnie.
          Wybierz tego, ktory Ci najbardziej odpowiada


          --
          "Krytycy gastronomiczni - z paroma wyjątkami - lepiej się znaja na autopromocji, niż na kuchni"
    • 17.01.05, 10:11
      Ja też nie parzę ani nie obgotowuję. I panieruję jak Giezik.
      Tylko im nóżki odcinam, jeśli mają, żeby były bardziej płaszczate.
      • 17.01.05, 11:20
        Mozna tez zupelnie saute, tylko z sola i pieprzem jak kanie...
        • 17.01.05, 11:59
          Ja wlasnie najbardziej lubie saute.
          Trzeba je smazyc na niezbyt duzym ogniu, wtedy ladnie zmiekna.
      • 17.01.05, 12:04
        nobullshit napisała:

        nóżki odcinam, jeśli mają, żeby były bardziej płaszczate.

        boczniaki na PŁASZCZATO-nowy przepis:)
        fajnie Ci to wyszło, a robię tak samo, łatwiej je wtedy smażyć takie płaskie:)
        --
        Aurea praxis, sterilis theoria.
    • 17.01.05, 13:11
      Smażysz tak jak inne grzyby - po cholerę sparzać to ja nie wiem. Mogę Ci
      polecić panierowane w jajku i bułce - rewelka...)))
    • 17.01.05, 13:36
      a ja mocze boczniki ok 15 min w mleku z przyprawami i wycisnietym czosnkiem
      potem w jajko, bulke zmieszana z maka i na patelnie

      a do tego (moja ulubiona wersja) duzo zielonej salaty i pasta-salatka z drobno
      pokrojonych marynowanych pieczarek, ogorka korniszona, zoltego sera i ew innych
      marynat + majonez)

      pycha
    • Gość: marghot IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 17.01.05, 13:49
      mi najbardziej smakują z grila.
      dobre też wychodzą oprószone mąką, badź w panierce.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.