Dodaj do ulubionych

pasty paprykowe Podravka

01.02.05, 19:24
Ryzykuję lincz zakładajac ten wątek, zważywszy że tu przeklina sie nawet
niewinne mrozonki ze sklepu:) Sama nie przepadam za słoikowymi dobrami ze
sklepów, ale ortodoksem jednak nie jestem. Uwielbiam ichnie Ajvary. Zajrzałam
na ich stronę i okazuje się że mają nowosci. Jest Ajvar ostry i łagodny(do
tej pory był jeszcze najlepszy-"lekko ostry") i dwie nowe pasty Pindżur(czym
to sie różni od Ajvaru?-z opisu to niczym)i Relish. Ciekawa jestem czy wraz
ze zmianami i nowosciami nie dodali konserwantów(w Ajvarach faktycznie ich
musiało nie być, bo pasta otwarta i stojąca w lodówce psuła sie szybko). Jadł
ktos te nowości? Ze swojej strony mogę polecic kanapke- hit ubiegłej zimy-
dobre pieczywo+pieczona karkówka na zimno +dużo Ajvaru(tego lekko ostrego)

www.podravka.pl/ajvar.html
Edytor zaawansowany
  • Gość: hela IP: *.bb.online.no 01.02.05, 21:03
    Kupuje te ajwary czesto, i ostre i lagodne i jestem bardzo nimi uwznioslona.
    Dosmaczam nimi ratatouille i inne dania na cieplo z zawartoscia pomidorow (np
    sos pomidorowy do fasoli, soczewice).
  • emka_1 01.02.05, 21:06
    do zapiekanek z ziemniakami też bardzo dobre. o ile coś zostanie po otwarciu
    słoika:(
  • jottka 01.02.05, 21:10
    otwarciu sloika zostaje dno do wylizania:(
  • hela1 01.02.05, 21:22
    Dla desperatow rowniez wieczko.
  • emka_1 01.02.05, 21:27
    wieczku prawie nic nie ma:( a poza tym nieładnie się śmiać z nałogowców:(
  • coralin 01.02.05, 21:33
    Racja, racja:) Na tę kanapkę z karkówką kładę furę Ajvaru, ale kiedyś zepsuł mi
    sie ten ostry(ten dodaje tak jak Hela do dań na ciepło typu ratatouille i inne
    takie), bo jakos gorzej schodzi. Lubię ostre rzeczy ale wydaje mi sie że w tym
    przypadku ostrosć zabija niesamowitosć smakową połączenia
    papryka+pomidor+bakłażan. "Lekko osty" to było to:)
  • Gość: lea IP: 81.210.49.* 09.03.05, 15:03
    spróbowała obydwu nowych past podczas degustacji w sklepie - dla mnie są nawet
    smaczniejsze od Ajvaru! Odrazu kupiłam po słoiku każdej - tym bardziej, że te
    nowe pasty są w mniejszych, bodajże 200g słoikach. I jak najbardziej obydwie
    pasty są bez konserwantów!! Ja chyba wolę Relish, bo czuć taki fajny smak
    ogorka i jest troszke łagodniejszy. Mój mąż woli Pindżur - jest troszkę
    ostrzejszy. Generalnie nowe pasty maja takie grubiej siekane warzywa, uważam,
    że ich konsystencja jest fajniejsza niż Ajvaru, który jest dość drobno zmielony.
    Ja je narazie stosowałam tylko do kanapek, same lub z wędliną, serem. Jestm
    ciekawa jak będą smakowac na ciepło?
  • coralin 09.03.05, 22:58
    Dzieki za pamieć o wątku i opinie:)
    Ja nie natknęłam sie jeszcze na te produkty ale pewnie kupie oba. To fajnie, że
    jednak mniejsze opakowania. Właśnie otworzyłam Ajvar ( lekko ostry z zapasów)i
    tez wydało mi się że warzywa inne. Ha, doszłam do tego ze w poprzednich było
    wiecej papryki pomarańczowej , w moim słoiku jest czerwona. To jest doprawdy
    rarytas te pasty Podravki.
  • renia334 12.03.05, 16:56
    Skusiłyście mnie tymi zachwytami no i wczoraj zakupiłam słoik ale tego
    łagodnego.Ciekawy smak, mężowi smakowało do chlebka i wędliny.Chętnie
    spróbowałabym do czegoś na ciepło ale nie mam koncepcji.Na razie robiłam
    naleśniki i tak sobie wymyśliłam: posmarowałam pastą, na to plasterek szyneczki
    i sera żółtego,złożyłam i chwilę zapiekłam na patelni.I muszę przyznać że
    bardzo nam smakowało!
  • coralin 14.04.05, 21:04
    Podciągam wątek, bo wreszcie kupiłam Pindzur i Relish. Na razie otworzyłam
    tylko Pindzur i jest przepyszny. Faktycznie warzywa są grubiej zmielone?
    pokrojone? Smak leciutko ostry cos jak "lekko ostry Ajvar"(który wycofali, brr,
    został tylko ostry i łagodny) Opakowania są połowę mniejsze niż dotychczasowych
    Ajvarów Podravki. Smak naturalny. Te produkty faktycznie musza byc bez
    konserwantów, bo otworzony 3 tygodnie temu ostatni duży słoik Ajvaru, w którym
    pozostało coś na dnie - zepsuł się.
  • Gość: X IP: *.access.telenet.be 15.04.05, 22:56
    Ajvar sie psuje dlatego lepiej go zamrozic i potem dorzucac do potraw .
    Podobnie jest z pesto.

    A ajvar uwielbiam do bialego sera , makaronow i sosow

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka