Dodaj do ulubionych

potrawka z kurczaka-przeczytajcie!!!!!

IP: 195.205.32.* 15.02.05, 23:57
Hej,dziś robiłam test-przed urodzinami synka w sobotę:
na łyzce oliwy duszę peczarki,dodaję bulion z kuty i kawałki kurczaka-to się
dusi 15 min
w tym czasie gotowałam brokuły
potem do tych pieczarek i kurczxaka dolałam śmietanę kremówkę wymieszana z
solą i pieprzem
w naczyniu żaroodpornym ułożyłam brokuły,zalałam to potrawką i posypałam
żółtym serem
do piekarnika na 15 min

podałam do tego ryż
generalnie jest smaczne...ale troszeczkę mdławe:(Potrzebuję rady
doświadczonych: czego ewentualnie mogłabym dodać ,żeby smak stał się bardziej
wyrazisty?(u mnie brak jakiegokolwiek polotu kulinarnego i wyczucia smaków)
i jeszcze :czy ryż mogę "zrbić " z jakąś przyprawą ,żeby był bardziej
oryginalny smakowo?
pomózcie -impreza tuż ,tuż
Edytor zaawansowany
  • Gość: nie wiem nic IP: 195.205.32.* 16.02.05, 00:01
    .....ale sie popisałałam:( nie wiem-oczywiście osobno!
  • Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 00:02
    czosnek czosnek czosnek

    Lubisz sery blue?
  • Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 00:03
    kurczaka bym nie gotowała a smazyła.. z ww czosnkiem :)
  • Gość: Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:12
    do ryżu dodaj kurkumy nabierze ładnego żółtego koloru i oczywiście zmieni smak,
    nie wspomnę już o szafranie który wg mnie wspaniale nadaje się do ryżu
    a ser lazur zamiast żółtego to też dobry pomysł
  • emka_1 16.02.05, 00:20
    do brokułow odrobina cukru - zachowuja kolor i nie maża się, poza tym gałka
    muszkatołowa do śmietany, pieprz zielony oprócz czarnego, a ryż z szafranem -
    piękny kolor i ostrzejszy smak
  • bazylka1 16.02.05, 09:13
    na patelnię koniecznie czosnek, ja bym dała jeszcze cebulkę, ale to już
    niekoniecznie, koniecznie za to sporo pieprzu
    potem już tak, jak pisze marghe - raczej bym to wszystko obsmażyla a nie dusiła
    (pieczarki będą lepsze i bedą miały więcej smaku, jeśli bedą usmażone, takie
    spręzyste, a nie uduszone - nie mówię już o kurczaku)
    jesli chodzi o ser pleśniowy to ostrożnie, bo nie każdy lubi i ja (chociaż
    uwielbiam :-) zwykle raczej mieszam częsciowo żółty z pleśniowym - bedzie
    pikantniejsze, ale nie zdominowane
  • hania55 16.02.05, 10:04
    Na oliwie, przed wrzuceniem kurczaka, zeszkliłabym posiekaną cebulę. A do
    śmietany kremówki może gałkę muszkatołową.
  • mysiam 16.02.05, 22:59
    no to ja:) autorka postu:)
    ale mi namieszaliście:)
    kurcze ,chyba rzeczywiście czosnek będzie o.k. i może ten ser pleśniowy ? tylko
    konretnie jaki? nazwa!!!
    Rany ,jak ja nie lubię takich imprez...stres ,czy to ,co podam zasmakuje:(
  • jacek1f 16.02.05, 23:04
    rokpol bedzie dobry, ale lazur go wypiera czasem w sklepach - tez dobry.
    Bedzie smakowac.
    powodzenia!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.