Dodaj do ulubionych

jak szybko rozmrozić truskawki lub jagody?

25.02.05, 12:01
Z reguły wysypuję je na miskę wieczorem poprzedniego dnia przed
przyrządzaniem z nich potrawy. Albo rano tego samego dnia, żeby były
rozmrożone na wieczór. Co zrobić jeśli chciałabym rozmrozić owoce szybciej?
Obgotować? Nie zrobi się z nich papka?
Edytor zaawansowany
  • 25.02.05, 12:02
    szczelnie zapakowana torebke wlozyc do duzego naczynia z zimna woda. rozmrozi
    sie szybciej niz do wieczora :)
    gotowac nie radzilabym (paciaja na 100%)
  • 25.02.05, 12:06
    Kwik słusznie radzi. Możesz je w torebce, w której są (nieotwartej) włożyć do
    naczynia z zimną wodą. Tak samo możesz rozmrażać szybciej mielone mięso (tzn.
    włożone do szczelnie zamkniętego foliowego woreczka).
  • 25.02.05, 12:09
    detal: torebke z mrozonka mozesz obciazyc (np. tluczkiem do miesa:), bedzie
    cala zanurzona i rozmrazanie potrwa krocej.
  • 25.02.05, 12:09
    Tak, koniecznie czymś obciążyć, żeby cała zawartość torebki była pod wodą.
  • Gość: Nix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:06
    jeśli posiadasz mikrofalę to polecam rozmrażanie w nie.

    Pozdrawiam,
    Nix
  • 28.03.15, 21:17
    posolić jedną łyżką stołową

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.