• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

jak szybko rozmrozić truskawki lub jagody?

  • 25.02.05, 12:01
    Z reguły wysypuję je na miskę wieczorem poprzedniego dnia przed
    przyrządzaniem z nich potrawy. Albo rano tego samego dnia, żeby były
    rozmrożone na wieczór. Co zrobić jeśli chciałabym rozmrozić owoce szybciej?
    Obgotować? Nie zrobi się z nich papka?
    Edytor zaawansowany
    • 25.02.05, 12:02
      szczelnie zapakowana torebke wlozyc do duzego naczynia z zimna woda. rozmrozi
      sie szybciej niz do wieczora :)
      gotowac nie radzilabym (paciaja na 100%)
      • 25.02.05, 12:06
        Kwik słusznie radzi. Możesz je w torebce, w której są (nieotwartej) włożyć do
        naczynia z zimną wodą. Tak samo możesz rozmrażać szybciej mielone mięso (tzn.
        włożone do szczelnie zamkniętego foliowego woreczka).
        • 25.02.05, 12:09
          detal: torebke z mrozonka mozesz obciazyc (np. tluczkiem do miesa:), bedzie
          cala zanurzona i rozmrazanie potrwa krocej.
          • 25.02.05, 12:09
            Tak, koniecznie czymś obciążyć, żeby cała zawartość torebki była pod wodą.
    • Gość: Nix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:06
      jeśli posiadasz mikrofalę to polecam rozmrażanie w nie.

      Pozdrawiam,
      Nix
      • 28.03.15, 21:17
        posolić jedną łyżką stołową
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.