Dodaj do ulubionych

gotowe ciasta w proszku -kupujecie??

IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 17.03.05, 20:46
jesli tak to poleccie które dobre.
Edytor zaawansowany
  • Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 21:16
    przyznam sie,ze u mnie w szafce stoi (ok ładnych kilku miesiecy) biszkopt
    Delekty
    I pewnie jeszcze postoi..
  • Gość: kaśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:26
    Jak masz zamiar kupić to radze po drodze wstąpić od razu do apteki po RENNI lub
    coś innego na zgage!!!!
  • Gość: chantal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:27
    Kopiec kreta,kilimandzaro,sernik.A to wszystko Oetkera
  • aja38 17.03.05, 21:33
    a to te ciacha w proszku powoduja nadkwasote ze tak polecacie apteke??
  • skarolina 17.03.05, 22:05
    Żadnych oprócz Piernika Kętrzyńskiego. Jest pyszny, zwłaszcza po dodaniu
    rodzynek i orzechów.
  • Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:11
    jadodaje jeszcze kakao i miod,pycha
  • ampolion 17.03.05, 22:17
    Tak, ale tutejsze, amerykańskie. Co więcej, piekę w mikrofali.
    --
    Od przybytku głowa nie boli.
  • Gość: sernik na zimno IP: *.darko.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 07:40
    Sernik Delecty albo drO jest naprawde dobry, dodaje sie mleko, serko homo(ja
    daje waniliowe danona), owoce(np.mandarynki do środka i banany na góre),
    galaretke i herbatniki(na spód).Można z biszkoptami, mi bardziej smakuje z
    herbatnikami.Robie dwuwarstwowy z galaretką pomarańczową w środku i wiśniową na
    wierzchu. Wychodzi taniej niż z prawdziwego sera, szybko sie robi, jest
    naprawde dobry, lekki i na pewno zgagi sie po nim nie ma.
  • Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:14
    Ja kupuję i wcale nie muszę biegać do apteki. Nigdy w życiu nie miałam zgagi :)
  • jarek_zielona_pietruszka 19.03.05, 00:14
    a czy nie są czasami gumowe???
  • lunatica 18.03.05, 08:23
    murzynka dr Oetkera - bardzo smaczne.
    --
    Byłoby głupio, gdybyśmy się nie spotkali z powodu jednej minuty, nie uważasz?
  • Gość: Monia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:30
    Sernik królewski dr Oetkera - to ten z ciemnym spodem i wierzchem. Uwielbiam!
    Niby można zrobić go w domu od podstaw, ale to ciemne ciasto ma taki
    specyficzny smak i aromat, którego mi nigdy samej nie udało się uzyskać.
  • Gość: Justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:38
    Ja też go bardzo lubię,nawet mam w planie na święta zrobić,jeszcze kupuję szarlotkę i piernik z dr Oetkera i sernik na zimno z Delecty
  • marghot 18.03.05, 08:44
    Pomimo tego, że nie jestem specjalistka od pieczenia, to decyzduję się na
    własne mieszanki ;))Wytwarzam proste ciasta jak murzynek, ciasto ze śliwkami
    (lub innymi owocami), sernik na zimno itp.
    Do ciast gotowych podchodzę jak do sosów Knura, zupek chińskich itp. produktów.
    Jadłam kilka razy u znajomych ciasta jak kopiec kreta i chyba kilimandżaro -
    bez rewelacji, troszkę jakby za dużo proszku czy innych substancji
    spulchniających.
    ogólnie nei polecam.
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • Gość: eryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:08
  • Gość: zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:08
    A ja polecam tiramisu Delecty, pod warunkiem, że nasączy się je trochę bardziej
    niż mówi przepis. Uważam, że to naprawdę bardzo smaczne ciasto, leciutkie. ja w
    nim żadnej chemii nie czuję. Piekę bardzo często swoje ciasta, korzystając z
    dawno sprawdzonych przepisów i wypróbowuję zupełnie nowe i jeśli chodzi o
    tiramisu to bardzo przepraszam, ale z trzech różnych przepisów, według których
    robiłam to ciasto, żaden mi ani mojej rodzinie nie odpowiadał, a napewno nie
    była to żadna rewelacja. Delecta mnie zaskoczyła in plus. Drugim ciastem, a
    raczej deserem, bo bez pieczenia, jest sernik na zimno Oetkera taki z jogurtów.
    Uważam, że trochę przesadzacie z tą apteką. Naprawdę są takie półprodukty, z
    których można korzystać bez szkody dla żołądka i z pozytywnymi doznaniami
    smakowymi.
  • Gość: aniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:09
    No niestety biszkopt mi nigdy nie wychodzi, wiec kupuje oetkera. Wychodzi to
    drozej niz robienie samemu od podstaw, ale mam pewność,że wyjdzie. I to jest
    chyba jedna z nielicznych gotowizn w mojej kuchni (nie liczac kostek knorra z
    oliwa i ziolami)
  • lama_83 18.03.05, 10:35
    już od lat karpatkę czy ptysie!!! Ale krem - wiadomo, więc raczej nieczęsto
    ulegam pokusie. Ale uwielbiam ten twór...

    --
    "Siłą kobiet są słabostki mężczyzn."
    -- Henry Louis Mencken
  • Gość: sari IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 11:02
    Piernik Kętrzyński ,ale dodaje jeszcze kilka łyżek miodu,rozdzynki i orzechy.
  • Gość: igus IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 18.03.05, 11:03
    o tak, piernik ketrzynski jest super
  • Gość: Ewka IP: *.hq.adecco.pl / *.pl 18.03.05, 12:54
    a jaka firma produkuje ten piernik? chętnie bym spróbowała.....
  • Gość: Hela IP: *.dep.no / *.dep.no 18.03.05, 13:22
    Tiramisu Delecty i Gellwe sa ok, lekkie i smaczne.
  • toska.a 18.03.05, 18:23
    polecam karpatke kiedyś mi sie rozwaliła ale to dodało uroku i wszystkim
    smakowała.szarlotka też dobra wszystkie z oetkera. omijajcie półki z ciastami w
    proszku z lider szajsa itp. Tylko z oetkera i delecty. Bez miksera sie nie
    obejdzie.

    POZDRAWIAm
  • malgocha6 18.03.05, 20:25
    Gorąco polecam KOpiec Kreta - dr otkera. Paluszki lizać.
  • pimpek_sadelko 18.03.05, 20:26
    nigdy w zyciu. nie lubie sztuczydel.
    --
    moje szczescie
  • Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:36
    Karpatke w Lider Price-moze badziewnie brzmi,ale zawsze sie udaje i kosztuje grosze.A chemikaliów nie czuje.
  • Gość: zenon gajowniczek IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.03.05, 09:58
    Ja tego nigdy nie kupuje piekę naturalnie
  • Gość: asai IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 09:59
    Mój mąż uwielbia jabłecznik z budyniem Oetkera, ja bardzo lubię tort jogurtowy -
    tej samej firmy. Polecam!
    Do ciast z masa budyniową daję czasem w zastępstwie ;) krem karpatkowy Oetkera -
    pozdrawiam

  • Gość: bud IP: *.68.219.103.brutele.be 20.03.05, 13:51
    Każdą imprezę podbijam szarlotką Dr Oetkera. Polecam!
  • Gość: Kasia IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 20.03.05, 10:47
    babka cytrynowa-super z dodatkiem balaki i skorek pomarancz.
  • Gość: beata IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 20.03.05, 11:15
    Ostatnio do majonezu kieleckiego na święta dodawano opakowanie Piernika
    kieleckiego. Po dodaniu łyżki miodu, garści orzechów i rodzynek - mój Tato -
    koneser pierników, zajadał się do ostatniego okruszka. Polecam i smacznego
  • Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:18
    warto poprobować i znależć swoje,ja lubię piernik kętrzyński plus kakao,miód i
    bakalie,babkę jogurtową,murzynek,ale kupuję też mrożone np francuskie i robie z
    niego strudla z jakimś nadzieniem,a ostatnio kupiłam gotowe mrożone z jabłkami
    i orzechami rewelacja!!!!!/nie pamiętam nazwy producenta:(
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.03.05, 09:37
    Mnie większość troche chemią "podjeżdża", ale w przeszłości, zanim się
    zawzięłam i nauczyłam się piec, zdarzało mi się kupić. Najgorszą porażką było
    ciasto jogurtowe "duża blacha", poszło do śmieci w całości. Feee!
  • Gość: Emma IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 01.04.05, 23:15
  • aja38 10.04.05, 17:48
    ja pieke czesto piernik-dokładam orzeszków i pycha!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka