• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

mąka tortowa a zwykła pszenna. Dodaj do ulubionych

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:31
    Wysłałam męża po mąkę i zamiast najnormalniejszej szymanowskiej kupił mi
    tortową. I to 3 kilo. Czym różnią się te mąki? Czy można ich używać
    zamiennie? Dziękuję z góry za odpowiedź kogoś zorientowanego w temacie.
    Zaawansowany formularz
    • 23.03.05, 10:33
      Różnica jest raczej niewielka,szymanowska zdaje się to typ 480 a tortowa 450
      można je więc zamiennie stosować.

      --
      Zdjęcia moich wypieków
      Chleb domowej roboty
      • Gość: maewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:41
        dzięki. Mąż zaproponował mi upieczenie tortów na święta. Wyszłoby ich parę...
    • 23.03.05, 10:56
      a krupczatka to do czego słuzy?
      --
      Kabhi Khushi Kabhie Gham...
      • Gość: madzioreczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:03
        krupczatak do wyrobu ciast kruchych i półkruchych, u mnie jeszcze rewelacyjnie
        sprawdza się jako panierka na rybie
        • 23.03.05, 11:06
          dziękuję-tego nie wiedziałam
          --
          Kabhi Khushi Kabhie Gham...
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.