Dodaj do ulubionych

Jaki typ mąki najlepszy jest do babki???

23.03.05, 21:46
Witam

Nie wiem jaka mąkę wybrać do babki (babka majonezowa). Bardzo prosze o
podpowiedź :)
Przy okazji spytam jeszcze czy babkę można upiec kilka dni wcześniej?
Dokładnie czy jeżeli upieke ją jutro to będzie dobra w Wielkanoc :)
pozdrawiam
asia
Edytor zaawansowany
  • Gość: asia IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.05, 08:40
    naprawde nikt nie wie czy babki najlepsze wychodzą na tortowej, krupczatce,
    poznanskiej, wrocławskiej?
    bardzo prosze osoby doswiadczone o pomoc. :)
    pozdrawiam
  • pimpek_sadelko 24.03.05, 10:00
    moja drozdzowa wyszla super na szymanowskiej, typ 480.
    --
    moje szczescie
  • linn_linn 24.03.05, 11:00
    Najlepsza jest wysokoglutenowa typu manitoba. Podobno jest w Makro /
    sprzedawana jako maka do pizzy, choc manitoby w ciescie do pizzy powinno byc
    najwyzej 50% /.
  • Gość: asia IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.05, 12:34
    właśnie upiekłam. Mąke dałam pszenna luksusowa -taka akurat miałam :) Babka w
    smaku pierwsza klasa, delikatna. Niestety pod koniec pieczenia opadła :(
    Beee... nie nadaje się na stól Wielkanocny. Musze upiec jeszcze jedną..
    pozdrawiam
    asia

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka