Dodaj do ulubionych

Zamrozic czy poczekac?

23.03.05, 22:09
Mam zamiar kupic dzis (w czwartek) piersi z kurczaka do wykorzystania w
niedziele. No i mam dylemat, jak w tytule - doczekaja w dobrym stanie w
lodowce te 3,5 dnia, czy lepiej je zamrozic od razu i odmrozic na niedziele?
Wprawdzie to nie swieze ryby, ktore czekac nie lubia, ale ja wiem...?
--
Jak się piszesz, tak cię widzą.
Edytor zaawansowany
  • Gość: kiti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:15
    Ja na pewno bym zamrozila.
  • pimpek_sadelko 23.03.05, 22:15
    piersi szybko sie psuja, nawet posolone, chyba, ze masz jakas cudotworcza
    marynate.
    z reszta.... posolone miesko traci wode, a piersi i tak sa suche. zatem ja bym
    mrozila.
    --
    moje szczescie
  • em_es 23.03.05, 22:16
    Drobiowe mięso szybko się psuje, fakt, nie tak jak ryby, ale od czwartku do
    niedzieli bym się bała trzymać. Nic taki filet nie straci jak go zamrozisz, a
    będziesz mieć pewność, że zepsutego mięsa nie użyjesz w niedzielę.
    --
    MS
  • marghe_72 23.03.05, 22:17
    ja bym zamroziła
    --
    Tylko krowa nie zmienia zdania :))
  • paczka111 23.03.05, 22:17
    zamrozić, w życiu takie mięso nie wytrzyma trzech dni
  • abere8 23.03.05, 22:26
    Hmm, coz za zgodnosc pogladow :-) Wobec tego zamroze na pewno. Dzieki!
    --
    Jak się piszesz, tak cię widzą.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka