ładne żeberka...jak wyglądają?

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • uwielbiam zeberka, ale nigdy sama nie robiłam. wymyśliłam już przepis (z
    miodem i słodka papryką) i przyszedł czas zakupu mięsiwa. I nie wiem jak
    powinny wyglądać ładne zeberka. Czym się kierować?
    I jeszcze jedno pytanie: jak długo powinny się piec zeberka? I czy należy je
    wczesniej obsmazyc a potem do pieca? czy trzeba je czyms podlewać czy jest w
    nich na tyle tłuszczu lub soku że mozna tego nie robić?
    • 05.04.05, 09:11 Odpowiedz
      oooch zeberka, cala poezja w tym temacie!!!
      ja obsmazam i ciup do pieca ale przykryte i co kwadrans polewam wytworzonym
      sosem zeby sie nie wysuszyly i dopiero pod koniec odkrywam zeby sie ladnie
      zrumienily. ale to wszystko zalezy od przepisu.
      ale najbardziej wole takie gotowane w jarzynach i zjadane takie cieplutkie z
      tluszczykiem, a do diabla z cholesterolem
      czym sie kierowac? wiadomo, kostki musza byc sowicie oblozone miesem i nie duze
      platy, tylko waskie paski
    • 05.04.05, 13:49 Odpowiedz
      a ile takich surowych zeberek mam kupic na dwie osoby na jeden obiad?

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.