miska do ciasta drożdżowego Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Jeszcze nigdy nie wyszło mi ciasto drożdżowe takie, jakie powinno być -
    lekkie i puszyste. Ostatnio słyszałam, że firma tupperware sprzedaje miski
    właśnie do ciasta drożdżowego. I podobno są to czarodziejskie miski - ciasto
    zawsze wychodzi. Ma ktoś z was taką michę? i naprawdę czaruje?
    • Gość: Draven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:23
      Imo to jeden wielki FAKE...
      Z mojego doświadczenia największy wpływ na ciasto drożdżowe ma jakoś mąki,
      drożdy i ich odpowiednia temperatura-miska ma niewiele tutaj do gadania-ważne,
      zeby w całym pomieszczeniu było w miarę ciepło...idealnie do tego nadaje się np.
      kuchnia przy otwartym, nagrzanym piekarniku (trzeba uważać, zeby ciasto się nie
      zaparzyło-czyli tez nei przeginać z temperaturką-w koncu nikt nie lubi upałów nie?:)
    • Gość: nesca IP: *.block.alestra.net.mx 15.04.05, 20:23
      Ja mam taka miske. Nie wiem, czy jest czarodziejska, pewnie jak ktos jest mistrzem lub mistrzynia
      pieczenia ciasta to i bez miski mu sie udaje. Ja mistrzynia nie jestem i zawsze mialam problemy z
      drozdzowcem, a od kiedy mam miske ciasto wychodzi piekne. Ciasto wychodzi niezle nawet bez
      specjalnego wyrabiania. Miske wykorzystuje takze do przygotowania ciasta na nalesniki. Ma pokrywke
      (miska), wiec moge je spokojnie zostawic na 3 godziny, a poza tym ciasto pieknie odchodzi od scianki
      (tak jakby byla tlusta) wiec mozna je wykorzystac do "ostatniej kropli".
    • mam miske Tupperware i powiem wam, ze pierwsze ciasto drożdżowe upieklam
      dopiero z tej miski jest super, ciasto rośnie 15, 20 minut, wychodzi zawsze.
      Ponadto wyrabiam w niej ciasto na pierogi, jest miekkie, elastyczne i nigdy sie
      nie rwie, Teraz przymierzam sie do wyrabiania chleba, moja sąsiadka-
      konsultantka tej firmy piecze z niej kilka rodzajow chleba. ponadto latem
      przygotowuję w niej szybkie ogorki na occie takie a'la korniszony. świetnie tez
      przechowuje się w niej upieczone ciasto. Polecam.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.