Dodaj do ulubionych

miska do ciasta drożdżowego

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 20:07
Jeszcze nigdy nie wyszło mi ciasto drożdżowe takie, jakie powinno być -
lekkie i puszyste. Ostatnio słyszałam, że firma tupperware sprzedaje miski
właśnie do ciasta drożdżowego. I podobno są to czarodziejskie miski - ciasto
zawsze wychodzi. Ma ktoś z was taką michę? i naprawdę czaruje?
Edytor zaawansowany
  • Gość: Draven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:23
    Imo to jeden wielki FAKE...
    Z mojego doświadczenia największy wpływ na ciasto drożdżowe ma jakoś mąki,
    drożdy i ich odpowiednia temperatura-miska ma niewiele tutaj do gadania-ważne,
    zeby w całym pomieszczeniu było w miarę ciepło...idealnie do tego nadaje się np.
    kuchnia przy otwartym, nagrzanym piekarniku (trzeba uważać, zeby ciasto się nie
    zaparzyło-czyli tez nei przeginać z temperaturką-w koncu nikt nie lubi upałów nie?:)
  • Gość: nesca IP: *.block.alestra.net.mx 15.04.05, 20:23
    Ja mam taka miske. Nie wiem, czy jest czarodziejska, pewnie jak ktos jest mistrzem lub mistrzynia
    pieczenia ciasta to i bez miski mu sie udaje. Ja mistrzynia nie jestem i zawsze mialam problemy z
    drozdzowcem, a od kiedy mam miske ciasto wychodzi piekne. Ciasto wychodzi niezle nawet bez
    specjalnego wyrabiania. Miske wykorzystuje takze do przygotowania ciasta na nalesniki. Ma pokrywke
    (miska), wiec moge je spokojnie zostawic na 3 godziny, a poza tym ciasto pieknie odchodzi od scianki
    (tak jakby byla tlusta) wiec mozna je wykorzystac do "ostatniej kropli".
  • 15.04.05, 23:36
    Rzeczywiście. Ale wystarczy wskazać "rączką" na BY CATEGORY i kliknąć na
    Preparation i wszystko się otwiera. Cudeńka Tupperware.
    --
    Od przybytku głowa nie boli.
  • Gość: nesca IP: 213.78.73.* 15.04.05, 23:44
    szukajac linku dla ciebie tak wlasnie klikalam. BTW, moj link odsyla w to samo
    miejsce, co twoj. gapa jestem ;-) ale grunt, ze wiadomo juz jaka to miska.
    dobru noc!
  • 16.04.05, 00:03
    mam miske Tupperware i powiem wam, ze pierwsze ciasto drożdżowe upieklam
    dopiero z tej miski jest super, ciasto rośnie 15, 20 minut, wychodzi zawsze.
    Ponadto wyrabiam w niej ciasto na pierogi, jest miekkie, elastyczne i nigdy sie
    nie rwie, Teraz przymierzam sie do wyrabiania chleba, moja sąsiadka-
    konsultantka tej firmy piecze z niej kilka rodzajow chleba. ponadto latem
    przygotowuję w niej szybkie ogorki na occie takie a'la korniszony. świetnie tez
    przechowuje się w niej upieczone ciasto. Polecam.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.