15.04.05, 21:11
A mi sie on nigdy nie udaje, zebym niewiem jaka wolowine kupil to bedzie
twardy jak podeszwa.Solę przed albo po smazeniu, i zero _podeszwa:(
Edytor zaawansowany
  • Gość: Panna Andzia IP: *.fbx.proxad.net 15.04.05, 21:46
    Za dlugo smazony - powinien byc w srodku rozowy, albo wrecz krwisty, potem to
    rzeczywiscie podeszwa.
  • Gość: X IP: *.access.telenet.be 15.04.05, 22:48
    Rozgrzany tluszcz - ale jak polozysz befsztyk na patelnie to zwieksz ogien na
    chwile bo mieso obniza temperature i wypuszcza wode
    posol i popieprz od gory
    Jak sie od spodu przyrumieni to odwroc , posol i popieprz .
    Jak chcesz bardziej wypieczony to odwroc go jeszcze
    Podawaj prosto z patelni , mieso nie moze czekac bo twardnieje
  • siostraheli 15.04.05, 23:49
    befsztyk z poledwicy nie moze byc twardy. Moze robisz z legawy?
    1. musi miec ok. 2 cm grubosci
    2. nigdy nie rozbijaj poledwicy, ewentualnie lekko uderz druga strona noza
    3. posól, popieprz i skrop obficie oliwa, potrzymaj w tym pol godziny
    4. smaz na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z kazdej strony.
    Nie moze sie nie udac.
  • Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 00:19
    mozna tez obsmazyć bardzo krótko na oliwie .. a potem dosłownie na kilka min
    wstawić do porzednie rozgrzenego piekarnika
  • Gość: dosia IP: *.fbx.proxad.net 16.04.05, 10:22
    Smaz na bardzo rozgrzanym tluszczu (najlepiej masle)po minucie z kazdej strony,
    chyba ze nie lubisz krwistych. Solisz i pieprzysz na talerzu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.