• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

swiezy rozmaryn - do czego uzywacie? Dodaj do ulubionych

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:10
    kupilam dzis w doniczce, bo byl taki ladny;) ale za bardzo nie wiem do czego
    go uzywac, w szczegolnosci swiezego?!
    Edytor zaawansowany
    • Gość: Thea IP: *.arcor-ip.net 21.05.05, 17:33
      Uzywam bardzo duzo swiezego rozmarynu do smazenia mies, do duszenia mies, do
      zaprawiania mies, do niektörych zup.
      Nawet do salaty zielonej (lodowej) jako posiekany dodatek do swiezych ziöl
      (majranek, estragon, tymianek, oregano, szczypiorek).
      • 21.05.05, 17:54
        Doskonały szczególnie do baraniny i jagnięciny.
    • Gość: Nobullshit IP: *.spray.net.pl 21.05.05, 17:59
      Do ratatouille. Do sosów do makaronów, ostatnio do tego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=23197853&a=23197853
      Do mufinków z oliwkami i parmezanem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16497899&a=16597610
    • 21.05.05, 18:15
      do pieczonych ziemniaków, pieczonego kurczaka
    • 21.05.05, 21:03
      np .do sosu do makaronu - rozmaryn,orzeszki pinii i suszone pomidory
      --
      Tylko krowa nie zmienia zdania :))
      • 21.05.05, 21:15
        Chyba zacznę brać dziesięć procent - tylko nie wiem, od czego :)) -
        bo polecam Twoje przepisy szybciej niż Ty sama. Patrz dwa posty wyżej.
        Ten makaron był genialny.
        --
        ☺ Chasing the Rainbow ☺
        • 21.05.05, 21:17
          masz rację jak zwykle
          10 % Twoje
          Się przejełam zarzutem o trolowanie i masz babo placek ;-)
          --
          Tylko krowa nie zmienia zdania :))
    • 21.05.05, 21:19
      Mam dosc duzy krzak rozmarynu, i musialam go porzadnie przyciac.

      Sasiadka zza plotu wziela porzadne ilosci galazek, twierdzac ze oprocz dodatkow
      do gotowania, to plukanka ze swiezego rozmaryna jest doskonala na zwalczanie
      lupiezu.
      • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:59
        dzienx
    • 23.05.05, 10:04
      dla mnie ziemniaki pieczone w piekarniku + duzo rozamrynu
      to najlepsza wersja ziemniakow.
      Ponadto dobrze sie komponuje z wieprzowina.
    • Gość: Lolla IP: *.chello.pl 23.05.05, 11:47
      Podsmażane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem, niebo w gąbce;)
      A pozatym fajny jest do duszonej wieprzowiny z suszonymi sliwkami, do kurczaka,
      oczywiscie do baraniny...
      Jedyne co mi nie bardzo pasuje jakos smakowo to wolowina+rozmaryn, ale kazdemu
      cos innego smakuje...
      • Gość: Thea IP: *.arcor-ip.net 23.05.05, 20:55
        do baraniny najlepszy kwiat lawendy ale z iloscia prosze nie przesadzac.
        Rozmarin jest tez dobry do wszelkiego rodzaju pieczonych ryb w foli albo na patelni.
      • Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:44
        z ziemniaczkami :-)
    • Gość: monoli IP: *.bulldogdsl.com 24.05.05, 00:57
      swietnie marynuje sie oliwki z rozmarynem... palce lizac
      • 24.05.05, 10:09
        kurczak albo wieprzowina w paski podsmażony z cebulką, do tego sos pieczrkowo-
        śmietanowy z czosnkiem i rozmarynem (koniecznie świeżym!)
        • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:37
          Bazylko, a jak robisz ten sos pieczarkowy??
          • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:25
            up
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.