Dodaj do ulubionych

swiezy rozmaryn - do czego uzywacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:10
kupilam dzis w doniczce, bo byl taki ladny;) ale za bardzo nie wiem do czego
go uzywac, w szczegolnosci swiezego?!
Edytor zaawansowany
  • Gość: Thea IP: *.arcor-ip.net 21.05.05, 17:33
    Uzywam bardzo duzo swiezego rozmarynu do smazenia mies, do duszenia mies, do
    zaprawiania mies, do niektörych zup.
    Nawet do salaty zielonej (lodowej) jako posiekany dodatek do swiezych ziöl
    (majranek, estragon, tymianek, oregano, szczypiorek).
  • ba_nita 21.05.05, 17:54
    Doskonały szczególnie do baraniny i jagnięciny.
  • jswm 21.05.05, 18:15
    do pieczonych ziemniaków, pieczonego kurczaka
  • marghe_72 21.05.05, 21:03
    np .do sosu do makaronu - rozmaryn,orzeszki pinii i suszone pomidory
    --
    Tylko krowa nie zmienia zdania :))
  • nobullshit 21.05.05, 21:15
    Chyba zacznę brać dziesięć procent - tylko nie wiem, od czego :)) -
    bo polecam Twoje przepisy szybciej niż Ty sama. Patrz dwa posty wyżej.
    Ten makaron był genialny.
    --
    ☺ Chasing the Rainbow ☺
  • marghe_72 21.05.05, 21:17
    masz rację jak zwykle
    10 % Twoje
    Się przejełam zarzutem o trolowanie i masz babo placek ;-)
    --
    Tylko krowa nie zmienia zdania :))
  • ela.tu-i-tam 21.05.05, 21:19
    Mam dosc duzy krzak rozmarynu, i musialam go porzadnie przyciac.

    Sasiadka zza plotu wziela porzadne ilosci galazek, twierdzac ze oprocz dodatkow
    do gotowania, to plukanka ze swiezego rozmaryna jest doskonala na zwalczanie
    lupiezu.
  • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:59
    dzienx
  • annarea 23.05.05, 10:04
    dla mnie ziemniaki pieczone w piekarniku + duzo rozamrynu
    to najlepsza wersja ziemniakow.
    Ponadto dobrze sie komponuje z wieprzowina.
  • Gość: Lolla IP: *.chello.pl 23.05.05, 11:47
    Podsmażane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem, niebo w gąbce;)
    A pozatym fajny jest do duszonej wieprzowiny z suszonymi sliwkami, do kurczaka,
    oczywiscie do baraniny...
    Jedyne co mi nie bardzo pasuje jakos smakowo to wolowina+rozmaryn, ale kazdemu
    cos innego smakuje...
  • Gość: Thea IP: *.arcor-ip.net 23.05.05, 20:55
    do baraniny najlepszy kwiat lawendy ale z iloscia prosze nie przesadzac.
    Rozmarin jest tez dobry do wszelkiego rodzaju pieczonych ryb w foli albo na patelni.
  • Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:44
    z ziemniaczkami :-)
  • Gość: monoli IP: *.bulldogdsl.com 24.05.05, 00:57
    swietnie marynuje sie oliwki z rozmarynem... palce lizac
  • bazylka1 24.05.05, 10:09
    kurczak albo wieprzowina w paski podsmażony z cebulką, do tego sos pieczrkowo-
    śmietanowy z czosnkiem i rozmarynem (koniecznie świeżym!)
  • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:37
    Bazylko, a jak robisz ten sos pieczarkowy??
  • Gość: anu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:25
    up

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.