Panierka do ryby - jak zrobic?

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Czy ktos moglby mi opowiedziec szczegolowo jak zrobic panierke do mrozonej ryby tak by nie odpadala w czasie smazenia i dobrze wygladala.
    Chodzi mi o przepis z podstawowych skladnikow (czyli nie jakis gotowy produkt ze sklepu)
  • IP: *.access.telenet.be

    Gość: Xena 11.06.05, 04:57 Odpowiedz
    maka , jajko , bulka tarta
    Ryba powinna byc w polowie rozmrozona
    Rybe daj na duzy ogien aby panierka sie przypiekla
    Potem z drugiej strony tak samo
    Jak panierka bedzie przypieczona to mozesz ogien zmniejszyc troche i wtedy
    bedzie sie ryba dopiekala w srodku ale pilnuj aby panierka nie przemokla , stoj
    i piluj rybe ,obracaj , bedzie dobra
  • IP: *.access.telenet.be

    Gość: Xena 11.06.05, 05:01 Odpowiedz
    Malo oleju bo wszystko wejdzie w bulke tarta i rozmoczy
    Olej tylko na pierwszy ogien
  • IP: *.access.telenet.be

    Gość: X 11.06.05, 05:02 Odpowiedz
    I posol patelnie , ryba nie bedzie przywierac
  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gość: myszz 11.06.05, 07:55 Odpowiedz
    mi sę też to przyda, ryba wiecznie rozwala i się na patelni...
  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gość: gosć 16.06.05, 18:10 Odpowiedz
  • IP: *.leon.com.pl

    Gość: eMka 16.06.05, 19:20 Odpowiedz
    Ja robię rybę w cieście piwnym: jajko, piwo, mąka, sól. Jest o wiele
    delikatniejsza niż w panierce.
  • IP: *.dip.t-dialin.net

    Gość: pyza 16.06.05, 20:25 Odpowiedz
    bardzo lubie rybe,ale nie cierpie panierke,dlatego od lat
    robie z jarzynami,zapiekana w piekarniku,zalana rosolem a potem sosem
    holenderskim a do tego ryz,bo za kartoflami tez nie przepadam,
    jest to szybkie danie,jedynie co czas zajmuje to obieranie jarzyn
    pozdrawiam
  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gość: justa 22.06.05, 09:02 Odpowiedz
    tak też można - czemu nie... tylko, ze ja tak strasznie lubię rybę w
    panierce ...
  • 22.06.05, 13:23 Odpowiedz
    tez miałam ten problem....

    po prostu trzeba polewając rybbe letnią wodą usunąć lód, kiedy już te płaty
    masz z tego lodu oczyszczone osuszasz pap. ręcznikiem i panierujesz.
    potem fru na dobrze rozgrzany olej, ale podczas smażenia zmniejsz ogień bo sie
    przypali panierka a rybcia bedzie buuuuuuuuu....

    jeśli masz fileta w kostce to zacznij lepiej kupowac płaty bo z fileta w kostce
    zawsze odpada panierka.....

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.