Dodaj do ulubionych

Panierka do ryby - jak zrobic?

11.06.05, 04:07
Czy ktos moglby mi opowiedziec szczegolowo jak zrobic panierke do mrozonej ryby tak by nie odpadala w czasie smazenia i dobrze wygladala.
Chodzi mi o przepis z podstawowych skladnikow (czyli nie jakis gotowy produkt ze sklepu)
Edytor zaawansowany
  • Gość: Xena IP: *.access.telenet.be 11.06.05, 04:57
    maka , jajko , bulka tarta
    Ryba powinna byc w polowie rozmrozona
    Rybe daj na duzy ogien aby panierka sie przypiekla
    Potem z drugiej strony tak samo
    Jak panierka bedzie przypieczona to mozesz ogien zmniejszyc troche i wtedy
    bedzie sie ryba dopiekala w srodku ale pilnuj aby panierka nie przemokla , stoj
    i piluj rybe ,obracaj , bedzie dobra
  • Gość: Xena IP: *.access.telenet.be 11.06.05, 05:01
    Malo oleju bo wszystko wejdzie w bulke tarta i rozmoczy
    Olej tylko na pierwszy ogien
  • Gość: X IP: *.access.telenet.be 11.06.05, 05:02
    I posol patelnie , ryba nie bedzie przywierac
  • Gość: Slylwek IP: *.197.120.7.threembb.co.uk 29.08.15, 02:26
    Sol powodoje przywieranie!!! Do patelni, grilla
  • Gość: gieat8wtr IP: *.play-internet.pl 05.12.16, 13:11
    A trzeba smażyć na maśle czy na oleju

  • Gość: myszz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 07:55
    mi sę też to przyda, ryba wiecznie rozwala i się na patelni...
  • Gość: gosć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:10
  • Gość: eMka IP: *.leon.com.pl 16.06.05, 19:20
    Ja robię rybę w cieście piwnym: jajko, piwo, mąka, sól. Jest o wiele
    delikatniejsza niż w panierce.
  • Gość: pyza IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.05, 20:25
    bardzo lubie rybe,ale nie cierpie panierke,dlatego od lat
    robie z jarzynami,zapiekana w piekarniku,zalana rosolem a potem sosem
    holenderskim a do tego ryz,bo za kartoflami tez nie przepadam,
    jest to szybkie danie,jedynie co czas zajmuje to obieranie jarzyn
    pozdrawiam
  • Gość: justa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:02
    tak też można - czemu nie... tylko, ze ja tak strasznie lubię rybę w
    panierce ...
  • 22.06.05, 13:23
    tez miałam ten problem....

    po prostu trzeba polewając rybbe letnią wodą usunąć lód, kiedy już te płaty
    masz z tego lodu oczyszczone osuszasz pap. ręcznikiem i panierujesz.
    potem fru na dobrze rozgrzany olej, ale podczas smażenia zmniejsz ogień bo sie
    przypali panierka a rybcia bedzie buuuuuuuuu....

    jeśli masz fileta w kostce to zacznij lepiej kupowac płaty bo z fileta w kostce
    zawsze odpada panierka.....
  • 31.08.15, 11:37
    jesli chodzi o panierke do ryby z podstawowych skladnikow to my z narzeczona zawszze robimy tak:
    fileciki rozmrazamy, solimy i pieprzymy, potem rybke w jajko i make. na patelce smazy sie jak zwykly schabowy, mozna sobie skropic cytryna (albo robic to jak juz bedzie gotowa). nie gwarantuje, ze panierka nie zleci, na rybie swiezej sie to spradza, mrozone tez tak robimy, ale panierka gorzej sie trzyma
  • 01.09.15, 12:05
    adamolski napisał(a):

    > na patelce
    > smazy sie jak zwykly schabowy,

    tylko on mial inna panierke?


    --
    "leben und leben lassen"

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.