Dodaj do ulubionych

gulasz z piwem

IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.06.05, 22:56
szukajac pomyslu na dzisiejszy obiad a majac do dyspozycji piekny kilogramowy
karczek wieprzowy trafilem na cikawy przepis rodem z Czech, polecam bo rzecz
warta uwagi:
GULASZ Z PIWEM
-1 kg karczku lub lopatki
-lyzka smalcu
-2,3 cebule
-250 ml bulionu(moze byc z kostki)
-200 ml jasnego piwa, ja uzylem Zywca
-ziele angielskie
-lisc laurowy
-pieprz ziarnisty
-papryka slodka ok 1 lyzeczki
-ok 2 kromek razowego chleba

Karczek pokroj w nieduza kostke i usmaz na smalcu az sie lekko zarumieni,
nastepnie dodaj posztkowana cedbule,wlej bulion i piwo oraz dodaj przyprawy,
nastepnie przykryj garnek i gotuj wszystko ok 40 min.Po tym czasie jeslin
uznasz za konieczne dopraw gulasz oraz dodaj do niego drobno pokruszony
chleb, przykryj i dus jeszcze przez 10 min. Najlepiej papowal by do tego
czeski knedel ja natomiast podalem z kluskami slaskimi.Konsumujac popijamy
piwkiem.Smacznego
Edytor zaawansowany
  • patii18 13.09.05, 10:11
    a czy można jeść gulasz z ziemniaczkami???

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.