Dodaj do ulubionych

polecam te przekąskę

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 12:41
W sklepach mozna kupic mrozone ciasto francuskie i szpinak (co prawda
najlepiej świży, obrac i posiekać).
A teraz z tych o to sklłądników, oraz z sera feta light polecam moja
ostatnio ulubiona zakąskę do piwa i wina:

podsmazyc szpinak z czosnkiem, dobrze odparowac, doprawić.
fete pokroic na kostki
ciasto francuksie rozmrozic i podzielic na kwadrarty

na każdy kwadrat nakładac lyzke szpinaku i ser feta, zawijąc naprzeciwległe
boki
piec w piekarniku 240-260 stopni przez jakieś 20 minut ( dokładne dane
zależą od rodzaju ciasta).

Pyszne !

uwaga, nie polecam ciasta francuskiego marki tesco, bo jest jakieś cięzkie i
nie rozwarstwia się dobrze.
Naklepsze ale najdroższe jest od wedla (9 zł), a inne dobre mozna kupić w
Leader Price lub w Realu ( z Ostrołęki, ok. 5,5 zł. dobrze wyrasta).

To cistao mozna nadziac także innymi ostrymi farszami:
1. zmieloną szynką z cebulką
2. pieczarkami
3. czyms w stylui b. gestego leczo.

Obserwuj wątek
    • quba Re: polecam te przekąskę 12.08.02, 13:04
      Gość portalu: natalie napisał(a):

      > W sklepach mozna kupic mrozone ciasto francuskie i szpinak (co prawda
      > najlepiej świży, obrac i posiekać).
      > A teraz z tych o to sklłądników, oraz z sera feta light polecam moja
      > ostatnio ulubiona zakąskę do piwa i wina:
      >
      > podsmazyc szpinak z czosnkiem, dobrze odparowac, doprawić.
      > fete pokroic na kostki
      > ciasto francuksie rozmrozic i podzielic na kwadrarty
      >
      > na każdy kwadrat nakładac lyzke szpinaku i ser feta, zawijąc naprzeciwległe
      > boki
      > piec w piekarniku 240-260 stopni przez jakieś 20 minut ( dokładne dane
      > zależą od rodzaju ciasta).
      >
      > Pyszne !
      >
      > uwaga, nie polecam ciasta francuskiego marki tesco, bo jest jakieś cięzkie i
      > nie rozwarstwia się dobrze.
      > Naklepsze ale najdroższe jest od wedla (9 zł), a inne dobre mozna kupić w
      > Leader Price lub w Realu ( z Ostrołęki, ok. 5,5 zł. dobrze wyrasta).
      >
      > To cistao mozna nadziac także innymi ostrymi farszami:
      > 1. zmieloną szynką z cebulką
      > 2. pieczarkami
      > 3. czyms w stylui b. gestego leczo.
      > a spróbujcie zrobić to samo ale z ciasta drożdżoweego
      albo nadziewac nadzieniem jak do ruskich pierogów ciasto drożdżowe i upiec w
      piekarniku
      pozdrowka

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka