Dodaj do ulubionych

pieczarki faszerowane pycha-szukam przepisu

IP: *.mofnet.gov.pl 03.08.05, 12:20
Macie moze jakis sprawdzony przpis na pieczarki faszerowane jako pycha
przekąskę. Bardzo proszę o przepisy.
Edytor zaawansowany
  • ba_nita 03.08.05, 12:27
    Bierzesz duże pieczarki, wycinasz trzony i drobno szatkujesz, na patelni
    podsmażasz cebulę pokrojoną w kostkę, dodajesz posiekane trzony pieczarek, 2-3
    ząbki czosnku i mielone mieso. Może być indycze, kurczacze, wieprzowe, wołowe -
    jakie chcesz. To przesmażasz do miękkości mięsa. Doprawiasz solą, pieprzem,
    ziołami jakimi chcesz i lubisz. Na końcu dodajesz natkę pietruszki lub bazylię.
    Faszerujesz kapelusze, na wierzch dajesz starty żółty ser i zapiekasz około 15
    min. w piekarniku. Farsze mogą byc różne. Jak wpiszesz w googlea słowo "farsz"
    wyskoczy Ci 1001 i jeszcze więcej. Do faszerowania czegokolwiek, czy to
    cukinii, czy bakłażana czy tez zwykłego ziemniaka można użyć kazdego farszu
    jaki tylko przyjdzie do głowy. Kwestia wyobraźni jedynie.
  • Gość: kasik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:57
    czy trzeba te "miseczki" pieczarek jakoś wcześniej podgotować czy coś?
  • Gość: gogi IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 21:40
    Dzieki:)
  • Gość: anamej IP: 213.227.80.* 10.08.05, 14:11
    Pieczarki mają być surowe - to odpowiedź na powyższe pytanie.
    Ja polecam jeszcze faszerowane:
    - pomidorami (posiekane pomidory+czosnek+oregano+sól, posypane tartym serem)
    - porem i czosnkiem (posiekany w palsterki por, przesmażony z czosnkiem)
    - serami (mieszanka rokpola+ mozarelli)
  • Gość: elle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:42
    próbowałam z porem - ok!
  • roseanne 10.08.05, 14:17
    duze pieczarki
    trzony wyjac i posiekac
    kapelusze poddusic w minimalnej ilosci wody z lyzka masla, okolo 10 minut

    poszatkowac pol cebuli (+ ewentualnie zabek czosnku), zeszklic na masle, dodac
    posiekane trzony, osolic i opieprzyc do smaku, dodac lyzke posiekanej natki
    (lub koperku) i 2-3 lyzki bulki tartej

    wykladac nadzienie do kapeluszy, podpiec w goracym piekarniku okolo 15 minut,
    mozne je potem jesc na zimno tez
    --
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10034
  • Gość: Makówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:24
    Odciąć trzony pieczarek i trobno pokroić. Cebulkę zeszklić na oleju i dodać
    pokrojone trzony pieczarek . Poddusić i pozostawić do ostygnięcia. Ugotowane na
    twardo jaja pokroić drobno i dodać do wystudzonego farszu. Dokładnie wymieszac i
    nadziać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w jajku i tartej bułce i podsmażyć lekko
    na patelni. Następnie ułożyć w foremce i zapiekać w piekarniku ok. 20-30 min.
    Pycha !!!
  • roseanne 10.08.05, 18:41
    to juz cale danie obiadowo - kolacyjne, nie przekaska :) ale brzmi ciekawie
    --
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10034
  • heidiklum 10.08.05, 19:10
    Wydrazone pieczarki podsmazyc na masle ziolowym, doprawic pieprzem i sola.
    Nadzienie: pokruszony ser feta, sporo czosnku, na wierzchu kawaleczek masla.
    Zapiec.
    Mozna jesc na cieplo i na zimno.
  • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:11
    polecam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.