Dodaj do ulubionych

papryka kiszona

11.08.05, 17:54
1 kg papryki, 3 czuszki lub 1 pepperoni, 4 ząbki czosnku, 4 listki laurowe,
koper, 2 łyżeczki ziaren kminku, po kilka ziarenek pieprzu i ziela
angielskiego,
Zalewa
1,5 litra przegotowanej i wystudzonej wody, 1 łyżka soli

Paprykę dokładnie czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Czosnek po
obraniu drobno kroimy. Czuszki oczyścic z gniazd nasiennych i pokroić w
plasterki. Wodę zagotować z przyprawami. W słoikach układamy paprykę,
przekładając czosnkiem i kawałkami czuszek. Zalewamy zalewą i pasteryzujemy
ok. 20 minut.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka