Dodaj do ulubionych

Kalafiorowa inaczej? Jak?

IP: 217.77.224.* 24.08.05, 15:06
Zazwyczaj robie normalnie, udko kurczaka, wloszczyzna w kostke, ziemniki w
kostke, kalafior w rozyczki, smietana. Ale mam ochote na cos innego i na
dokladke gosci. Jak zrobic dobra kalafiorowa, moze jakis krem z kalafiora.
Podzielcie sie waszymi przepisami.
Edytor zaawansowany
  • goskaa.l 24.08.05, 15:28
    Spróbuj po włosku:
    włoszczyzna w piórka, kalafior w różyczki, do tego (pod koniec) pomidory w
    cząstkach (mogą być z puszki). I makaron, a na talerzu zielone.
  • ba_nita 24.08.05, 15:33
    Robisz bulion z samych warzyw. kalafiora gotujesz na parze i miksujesz z 1-2
    łyżkami śmietany. Kilka różyczek zostawiasz do przybrania. Do odcedzonego
    bulionu dodajesz zmiksowany kalafior, na wierzch różyczki w całości, trochę
    marchwi z bulionu pokrojonej w zapałki. Możesz również zmiksować razem z
    kalafiorem resztę warzyw korzeniowych z bulionu. Bedzie sympatyczny kolor.
    Wierzch posypujesz jeszcze natką pietruszki i to wszystko.
  • kasiulek_mysiulek 24.08.05, 22:21
    W którymś "Moim Gotowaniu" był przepis na kalafiorową z suszonymi śliwkami...
  • Gość: justka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 18:18
    jest ok - dziś ugotowałam :-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka