Dodaj do ulubionych

Jak zawekować leczo?

IP: *.setup.com.pl 29.08.02, 13:04
Czy kts z was mógłby dokładnie opisać jak zawekować leczo na zimę./moje
pierwsze weki/.Z góry dzięki
Edytor zaawansowany
  • Gość: Ania IP: 212.244.155.* 29.08.02, 14:39
    Ja po nałożeniu ostudzonego lecza do słoików pasteryzuje je ok. 30 minut,
    natomiast moja koleżanka w poprzednim roku nałożyła gorące leczo do słoików i
    odwracała je do góry nogami. Mówi że trzymały się świetnie i ani jeden słoik
    nie zepsuł się. Mimo jej podpowiedzi w tym roku moje leczo zrobiłam na swój,
    sprawdzony już sposób - pasteryzowałam.
  • roseanne 29.08.02, 15:12
    moja wersja:
    sloiki wymyte
    potrawa goraca
    zakretki wygotowane przez kilka minut - wyjmiwane na bierzaco z wrzatku i
    osuszane
    Najwazniejsze ,dokladnie umyc i osuszyc sam brzeg sloikow - trzymaja bez
    gotowania
  • Gość: Cheese IP: *.opole.dialup.inetia.pl 29.08.02, 22:28
    Przed pasteryzowaniem dodaj na wierzch łżkę oleju, odetniesz leczo od powietrza
    powyżej. pasteryzuj ok. 30 minut. Sukces gwarantowany! :))

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.