Dodaj do ulubionych

bita smietana -jak?

27.09.05, 13:49
jak zrobic dobta,puszysta bita smietane z kartonika?
Raz robilam ale wyszlo strasznie lejace ,nie nadawalo sie do niczego.Pomocy
bo musze udekorowac jutro tort!!!
Edytor zaawansowany
  • w.szparag 27.09.05, 13:53
    A ilu procentowa była ta śmietana ???
    Ja do tortu używam 36%, i musi być dobrze schłodzona.
  • Gość: Kanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:59
    Raczej odradzam 36%,bo z niej łatwo zrobić masło
    ( co mnie,gospodyni z 20-letnim stażem kucharzenia
    przydarzyło się kilka razy).
    Weź śmietankę 30% mocno schłodzoną i ubij.
    Pod koniec dodaj cukier puder,tylko z umiarem
    gdyż niewiele jej go trzeba.Ot,i wszystko.
    Powodzenia !
  • Gość: ania IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 27.09.05, 14:28
    smietana 36 lub 30 do tego puder i mocno chlodna musi byc do tego KUP SOBIE
    SMIETAN FIX DR OETKERA ZA 50 GROSZY i dodaj do smietany wtedy jest puszysta i
    nie wsiaka w tort to znaczy nie rozmiekcza biszkopta
    i ladnie sie nia dekoruje bo jest sztywna znaczy zachoeuje swą formęja tak
    zawsze robie
  • onion75 27.09.05, 14:35
    i ubijaj najlepiej zwyklym mikserem.
    Ja wczoraj probowalam ubic smietane w malakserze, ktory niby mial odpowiednia
    koncowke do ubijania bialek, smietan i majonezow. I sie nie ubila.
    --
    :)
  • Gość: ania IP: *.dami.pl / *.dami.pl 27.09.05, 21:00
    potwierdzam- malakser nie ubija niestety

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka