Dodaj do ulubionych

gołąbki inaczej

28.09.05, 11:38
Czy ktos wie jak robi sie golabki w ktorych kapusta jest pocieta i znajduje
sie w "kulce" ryzowo miesnej? To wszystko jest w sosie pomidorowym i sie nie
rozpada!!!!!!!???????/
Edytor zaawansowany
  • Gość: ania IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 11:44
    o jej jak to bzmi apetycznie
    ale gdzie to jadłas?
    czyw jakiejs knajpce?
    i rozumiem ze kapusta byla w srodku anie na wierzchu tak?
    czy jednak to wszystko bylo owiniete kapusta?
  • brzoza101 28.09.05, 11:47
    Jadlam u kogos, kogo nie moge namierzyc. Bylo rewelacyjne. I nie bylo owiniete
    w kapuste dlatego dziwie sie ze sie nie rozpadlo. Przepyszne, bo calosc golabka
    do glebi przeszla sosem pomidorowym. Zadnego suchego ryzu. Mniam
  • Gość: Gołąbek_pokoju IP: 213.17.170.* 28.09.05, 12:19
    sposobów jest wiele, ponizej 2 linki :)
    ogólnie chodzi o to zeby kapuste poszatkowac, podgotowac, wymieszac z mieskiem
    mielony, jajkiem, ryżem, niektórzy dodaja jeszcze troche kaszy mannej zeby
    lepiej trzymało.
    formujesz kotleciki, obsmazasz chwile na patelni a potem do gara, zalewasz
    bulinem, dodajesz koncentrat....
    to tak w skrócie :)
    dokładne przepisy ponizej


    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19328568&v=2&s=0
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=29542061&v=2&s=0
    kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1001
  • brzoza101 28.09.05, 12:42
    Dzieki
    Na Was zawsze mozna liczyc :-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka