Dodaj do ulubionych

ciasto na racuchy ?

07.10.05, 10:59
Czy ciasto na racuchy z jabłkami (myślę o krążkach jabłka w cieście) ma być
takie jak na naleśniki tyle że ciut gęstsze ?
Edytor zaawansowany
  • bagatella 07.10.05, 11:11
    ciasto musi byc bardzo geste, ale nie az tak zeby lyzka stala, ja robie na
    bazie kwasnego mleka z dodatkiem wanilii bo wtedy ladnie pachnie i ladnie
    smakuje
  • alcoola 07.10.05, 11:15
    A ja robię na bazie jogurtu owocowego albo homogenizowanego serka waniliowego,
    np. Danio. Bardzo polecam.
  • speni 07.10.05, 11:20
    na bazie tzn. zamiast mleka ?
  • alcoola 07.10.05, 13:07
    Serek, jajko, mąka. No i jabłka oczywiście.
  • dana1958 07.10.05, 11:20
    A ja robię z kefirem.Spróbuj kazdego sposobu a ocenisz, który najlepiej Tobie
    pasuje.Smacznego
  • ba_nita 07.10.05, 11:32
    Korzystam z tego przepisu, drobne modyfikacje oczywiście są jak na przykład
    dodatek cynamonu, kardamonu, ziaren prażonego sezamu:
    www.gotowanie.wkl.pl/przepis122.html
    --
    Takie coś to się w największym garze nie miesci!
  • abosa 07.10.05, 11:37
    Klasyka to zsiadłe mleko, jajko, drożdże, mąka, szczypta soli, łyżeczka cukru,
    wszystko po wymieszaniu powinno mieć konsystencję znacznie gestszą od
    nalesników, (ale nadal płynną ;))
    Ale bywa, że: zsiadłe mleko zastępuje się kefirem, maślanką, jogurtem itd...,
    drożdże - sodą lub proszkiem do pieczenia, dodaje się więcej cukru, różne
    mąki ..., co kto lubi ;)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.